Един от любимите ни филми за миналата година беше „Бащата“ на Флориан Зелер и се радваме много, че сега той получава заслужено внимание, покрай шестте си номинации за „Оскар“, сред които за най-добър филм и главна мъжка роля на Антъни Хопкинс. Докато чакат раздаването на наградите на Академията, повечето номинирани автори вече обръщат погледи към следващите си проекти, включително и Зелер.

След емоционалния крах, в който той ни вкара с „Бащата“ и заради който толкова харесахме филма му, оттук нататък със сигурност ще се интересуваме дълбоко от всяко негово произведение. За щастие Зелер явно иска да капитализира огромното количество добра воля, която има в момента и вече е избрал следващия си проект – нова филмова адаптация на негова си авторска пиеса, наречена „The Son”.

Въпреки подобното заглавие, това не е началото на Зелер cinematic universe – това е съвсем отделна история за мъж, който живее щастливо с новата си съпруга и малко дете, когато изведнъж от миналото му изплува бившата му съпруга, водеща след себе си синът им тийнейджър, който има тежки поведенчески проблеми. Освен интересният сюжет, подготвен още от началото със сочна драма, се радваме да съобщим, че Зелер е избрал да доведе историята до екран с Хю Джакман и Лора Дърн в главните роли.

Лора Дърн ни е голяма слабост и с удоволствие я гледаме във всичко, като последните години ни радва с прекрасно присъствие и силни в роли в много различни (като жанр и мащаби) продукции, като започнем от „Междузвездни войни“, минем през „Туин Пийкс” и „Big Little Lies”, и стигнем до „Семейна история“, за който тя взе заслужен „Оскар“. В „The Son” Дърн ще влезе в образа на бившата съпруга, докато Хю Джакман очевидно ще изиграе съпругът. Джакман, разбира се, вовеки ще си бъде Върколакът, но той многократно е доказвал таланта си и ни впечатлява със отлични изпълнения всеки път, когато влиза в по-различни драматични роли.

Ето какво казва Флориан Зелер за проекта:

The Son” e изключително човешка история, която смятам, че свързва всички ни. Надявам се, че публиката ще бъде дълбоко повлияна от историята на това семейство. И Хю, и Лора натурално излъчват топлина, съчувствие и уязвимост – те ще приканят публиката да съпреживее и почувства всеки един момент. Разказът е поставен в Ню Йорк, който е почти като друг герой, толкова е жив и разнообразен, и важен за събитията. Филмът трябва да ни накара да се обадим на семейството и приятелите си и да им кажем, че са обичани и не са сами.

Ако имаше въобще някакво съмнение, че Флориан Зелер отново ще ни опъва всяка струна в сърцето, след това изказване вече сме напълно убедени и единствено можем да кажем „вземете ни парите!“

The Son” все още няма официална дата за старт на продукцията, но предполагаме, че няма да отнеме много време с такъв апетитен проект. Ще следим развитието внимателно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *