В какво време живеем! Някога филмите са имали два варианта – да бъдат по оригинален сценарий или адаптации на книги, а сега възможностите са безкрайни – филми се правят от комикси, от подкастове, от фенфикшъни и явно от „тредове“ в Twitter. И макар че изглежда сякаш Холивуд, въпреки всичкото това разнообразие на възможности, по-често избира да си прави преработки на старите неща, ето че все пак имаме възможност да гледаме от време на време и по-нестандартни проекти, неизненадващо благодарение на любимците ни от A24.

Дългоочакваният филм на Джаника БравоZola“, който дебютира миналата година на Сънданс и стана хит сред критиците там, най-сетне получава трейлър и премиерна дата. Адаптиран от отдавна изчезналата поредица от туитове на А’зая Кинг, „Zola” разказва историята на сервиторка от Далас, която тръгва на диво пътешествие до Флорида с новата си приятелка и, както виждаме от трейлъра, разказът ще бъде не само за пътуването, но и за едно проваленото приятелство, предателство и като цяло за хаотични кучки.

Вижте го сега:

Искате ли да чуете историята защо с тази кучка тука се скарахме. Историята е дълга, но пълна с напрежение.

От първия момент до последния, всичко в този трейлър ни забавлява неимоверно. Обикновено не гледаме много такива филми, в които „хаотичните кучки“ са в центъра на историята. Сещаме се може би единствено за прехваления „Hustlers” миналата година, но дори и там филмът през цялото време се опитваше да оправдае героините си и да покаже те колко добри хора са всъщност, въпреки престъпленията им. Тук обаче изглежда, че главните героини са оставени да бъдат наистина толкова хаотични и толкова кучки, колкото могат да бъдат и самият филм черпи с пълни шепи от хаоса, който те създават и помежду си, и с други хора.

Безкомпромисните истории, които не се срамуват да са това, което са, а ни показват нещо различно винаги са ни били любими и определено стискаме палци „Zola” да се окаже точно толкова див и забавен, колкото изглежда трейлъра. Ако очакванията ни се сбъднат, нямаме никакво съмнение, че следващия проект на Джаника Браво също ще бъде успешен, тъй като там Джейк Джиленхол ще изиграе практически мъжкия еквивалент на хаотична кучка.

zola-poster-20200402

Zola” е режисиран от Джаника Браво, написан от нея и Джеръми О. Харис. В главните роли ще видим Тейлър Пейдж, Райли Кийо, Никълъс Браун и Колман Доминго.

Премиерата е насрочена за 30 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *