Джейк Джиленхол ни е любимец не само заради впечатляващите си актьорски способности, но защото от началото на кариерата си неотлъчно си избира интересни и нестандартни проекти, работи с талантливи изгряващи режисьори и така създава една наистина качествена и еклектична филмография. Следващият му проект явно ще следва този тренд, тъй като той ще работи с режисьорката на все още неизлезлия хит от Сънданс „Zola” – Джаника Браво.

Браво е в самото начало на изгряващата си кариера, но вече е доста видно, че тя ще бъде кино артист, който ще трябва да бъде следен. Досегашните й късометражни филми се радват на успех по фестивали като Сънданс и SXSW, пълнометражният „Lemon” също е доста добре приет, а гореспоменатият „Zola” тази година обра овациите след фестивалната си премиера. Тя освен това е режисирала и писала епизоди на чудесни сериали като „Mrs America” и „Dear White People” (направен по едноименния филм). Артистичното й резюме досега е впечатляващо и виждаме защо Джиленхол е избрал да работи с нея.

Дуото ще подхване минисериал за провокативната история на писателя Дан Малъри, която ще базират на статията на Иън Паркър, публикувана в  списание New Yorker. Малъри е автор на съспенс трилъра, превърнал се в бестселър, „The Woman in the Window”. В развоя на живота си той е лъгал и мамил всички около себе си с истории за фалшиви мозъчни тумори и измислени семейни трагедии. Ето как Джаника Браво описва сериала:

Това, което сигурно е започнало с невинното „кучето ми изяде домашното“, се е превърнало в „майка ми умря от рак“, „брат ми се самоуби“ и „имам два доктората“. Главният герой е бял мъж и патологичен лъжец. В него има празнина, която той запълва като залъгва хората. Той е измамник. Сериалът изследва бялата идентичност и как ние като публика участваме в разчистването на място за подобно поведение.

Моментално ни става ясно защо Джейк Джиленхол иска да изиграе Малъри. Той винаги е процъфтявал в роли на сбъркани, често неприятни персонажи, които не се вписват в „нормалните” рамки (за пореден път препоръчваме горещо на който не е гледал „Лешояда“ да го направи моментално). Сериен лъжец и измамник звучи точно като роля, която Джиленхол ще смаже.

Тъй като той самият има поне няколко вече обявени проекта като „Snow Blind”, „Fun Home” и „Lake Success” за момента не се знае кога колаборацията му с Джаника Браво ще влезе в продукция. Със сигурност обаче ще се ослушваме за новини и ще споделим своевременно

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *