Готооови ли сте за един екстра-Stranger-Things-вайб?! Макар да няма общо с творческия екип, който стои зад супер-успешния и световно известен сериал, един филм – по-скоро неговият трейлър – предлага тайнствени обещания, които в някаква степен извикват спомен за тръпката, с която се пристъпваше към свръх-естествените приключения на познатите младежи. В случая с „The Water Man“ става въпрос за режисьорски дебют на Дейвид Ойелоуо, който и играе във филма, като негови продуценти са Harpo Films, а Опра Уинфри се включва в ролята на изпълнителен продуцент.

Спецовете определят „The Water Man“ като „фамилно фентъзи приключени в Спилбъргов стил“ – вижте трейлъра и преценете дали му подхожда тази характеристика.

Представен премиерно миналата година в Торонто, „The Water Man“ разказва за младия Гънър, който поема на мисия да спаси болната си майка с увереността, че ако успее да открие мистичната фигура на Водния човек, той ще му разкрие тайната на безсмъртието. Заедно с една също толкова безразсъдна и дръзка като него девойка, двамата поемат към гората на Дивия кон, но колкото по-дълбоко навлизат в нея, толкова по-странна и опасна става тя. Единствената надежда за спасението им се оказва таткото на Гънър, който няма да се спре пред нищо, докато не ги открие…

Ето какво споделя самият Ойелоуо за своя първи опит в режисурата:

В тази история семейството на Гънър Буун се премества в малко градче с надеждата, че здравето на майката ще укрепне – за съжаление то се влошава, но междувременно младежът узнава за преданието, че дълбоко в гората живее легендарния Воден човек, който може да мами смъртта. Историята е за едно момче-герой, което е готово на всичко, за да се опита да спаси майка си – разказваме за жертвоготовна любов, надежда и преодоляване на всякакви беди.

Израснал съм с пристрастие към семейните филми, в които има приключения, фентъзи елементи и сериозни опасности, без да се подценяват младите герои. Като баща на четири деца, аз искам да споделям с тях филми, които забавляват, но и които могат да ги научат, че им предстоят възходи и провали. Обичам да гледаме заедно филми, които ни пренасят в различни светове, но и провокират дискусии след края си. Именно затова се опитах да направя такъв филм и се надявам да се хареса и на други семейства, а защо не и на целия свят!

Може да звучи амбициозно, но на нас ни харесва, когато авторите на филмови творби са честни и заявяват директно целите си. Партньори в актьорския екип на Ойелоуо са Розарио Доусън (в ролята на майката), младите Лани Чавис („This Is Us“) и Амия Милър („War for the Planet of the Apes“), а също и Алфред молина и Мария Бело.

water_man_ver2_xlg

За момента плановете са „The Water Man“ да бъде пуснат на екран от RLJE Films на 7 май 2021. Ще ни е интересно да проследим какви са отзивите!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *