Когато Сам Рейми и Брус Кембъл дадат благословията си за римейк на „Злите мъртви”, на феновете не им е никак лесно да продължават страстно да мразят проекта… но все още намираме начин – никакви приказки не променят факта, че става дума за поредното поругаване на любима класика. Това (повсеместно) отношение обаче никак не притеснява Кембъл, който преди няколко дни обяви на тазгодишния New York Comic-Con „Ще приемем извиненията ви понеделника след премиерата”.

Засега, с изключение на обещания от Кембъл и имената на Диабло Коуди зад клавиатурата и Джейн Ливи пред камерата, нямаме друга причина да вярваме, че новият „Evil Dead” въобще ще става за гледане. Първият официален кадър от филма също няма как да ни убеди – съвсем стандартен за жанра и по никакъв начин не накланя везните нито в едната, нито в другата посока.

Първа официална снимка от „Evil Dead”

За пореден път, първата ни мисъл е „Кому е нужно?”, но сме склонни да се съгласим с режисьор Феде Алварес, който твърди, че Сам Рейми му предложил работата по сакйпа. „А ако Сам Рейми ти предложи подобно нещо, не му отговаряш със „Съжалявам. Аз не вярвам в римейки.” Алварес споделя също, че е гледал оригинала на 12 години и искал римейка да има същия ужас и „gore”, но добавя, че в тона на филма няма да има никаква комедия.

На въпроса за „Злите мъртви 4” Кембъл отговаря със следното:

„Засега нека дадем на хората едно ново изживяване с красиви млади актьори, покрити с кофи кръв… Вие ще оценявате филма, но този път няма да бъдете прецакани. И ако искате (посочва към Ливи) да я коронясам новия Аш, ще го направя още сега.”

Както вече споменахме, това не ни е достатъчно. Не, че не му вярваме, но… просто не е достатъчно. Разбира се, присъстващи на New York Comic-Con са гледали и клип от филма, за който се чуват доста добри неща, но ние – поне засега – ще трябва да задоволим апетита с горната, крайно незадоволителна снимка. Надяваме се, след излизането на трейлъра, да имаме малко по-ясна представа какво ни очаква.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Кадърът е „The Evil Dead“ от-до, но наистина: кому е нужно? Току-виж се получи де… Засега по-скоро кефи, но нека видим и трейлъра.

  2. Кадъра си е все едно от стария „The Evil dead“, но аз не съм сигурен, че тва е ок за филм 2013-та.

  3. Е да, но поне наистина изглежда по-мрачен и сериозен за разнообразие. А има и бруталия…thumbs up, за което 🙂