Къде да дебютира трейлър на новия филм на Стивън Спилбърг, ако не на Оскарите?! „Уестсайдска история“ („West Side Story”) е отдавна очакваният нов прочит на познатия класически сюжет за невъзможната любов, разказан преди няколко десетилетия и чрез музиката на Ленард Бърнстейн и Стивън Зондхайм. Вероятно след частичното нормализиране на обстановката и постепенното отваряне на киносалоните 20th Century Studios (разбирайте Disney) вече са готови да засилят рекламната кампания за филм, чиято сигурна публика вече е в най-златната възраст.

Малко са хората, които помнят класиката, чиято филмова премиера е преди 60 години. Сега задачата на рекламните специалисти ще бъде да „продадат“ на поколенията, непрестанно взиращи се в умните си телефони, една романтична любов от съвсем различно време – дано успеят! А почитателите на Спилбърг и великия жанр „мюзикъл“ ще свалят шапки пред поредното предизвикателство, брилянтно реализирано от режисьора, който сбъдва мечтите си.

За неговата версия на „Уестсайдска история” Спилбърг ангажира майстора-хореограф, носител на награда „Тони” Джъстин Пек, както и сценариста Тони Къшнър („Мюнхен”, „Линкълн”), който адаптира познатите песни и музикални номера в по-реалистична среда. Във филма дебютира 17-годишната Рейчъл Зиглър в ролята на новата Жулиета – чистосърдечната Мария, пристигнала заедно със семейството си в Ню Йорк в търсене на нов шанс. В случайната среща между нея и Тони (Ансел Елгорт, „Baby Driver”) се ражда любов, обречена да изгори в битките мужду „Ракетите” и „Акулите” – враждуващите за територия улични групировки. Ролята на брата на Мария, Бернардо, е поета от Дейвид Алварез, (носител на „Тони” за работата си в „Billy Elliott: The Musical”); като най-добрата приятелка на Мария – Анита ще видим Ариана ДеБос („Hamilton”, „Summer: The Donna Summer Musical”). Великолепната Рита Морено, която печели „Оскар” за второстепенна роля през 1961 година в ролята на Анита, днес на 88 години, също ще се появи във филма в ролята на Валентина.

Добре познатият филм на Робърт Уайз е абсолютен бум в боксофиса и печели една купчина награди „Оскар”, но идеята на Спилбърг е да направи нова адаптация на мюзикъла – никак не сме сигурни, че дори неговото име-легенда ще бъде достатъчно, за да върне публиката в киносалоните. Много неща се промениха от миналата година насам, дано до идващия 10 декември 2021 да се трансформират в по-добра – за всички – посока!

Детайли по избора на актьорите и развитието на този дълго подготвян проект може да откриете в новините ни до момента, а за финал вижте тийзър постера.

west_side_story_ver2_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *