Само преди месец Netflix пуснаха тийзър трейлър, хвърлящ първи поглед към мащабната им екранизация на съвременната фантастична поредица „Вселената Гриша“ на Лий Бардуго, която се радва на милиони почитатели по целия свят. Всъщност феновете на книгите толкова дълго време чакат подобаваща адаптация (предвид успеха на последните екранизации на Netflix, силно вярваме, че шансът „Сянка и кост“ („Shadow and Bone”) да се окаже разочароващ е много малък), че в пристъп на нетърпение новият пълен трейлър беше „неволно“ лийкнат. Това обаче никак не навреди, тъй като изтеклият предварително трейлър предизвика пълен фурор в социалните мрежи и обсъждането му продължи доста дълго.

Историята ни пренася в царството Равка – свят, достоен за сравнение с Нарния и Средната земя, силно повлиян от руската култура, който поставя обикновената картографка Алина Старков (Джеси Мей Ли) в центъра на събитията. Момичето открива, че притежава необикновена сила и не след дълго това я превръща в една от най-значимите личности в царството. Но както чичо Бен постоянно повтаря на Питър Паркър, „с голямата сила идва и голямата отговорност“. Така на Алина ще ѝ се наложи час по-скоро да се научи както да контролира мощта на дарбата си, така и да внимава на кого се доверява.

Сериалът е дело на Ерик Хейсерер („Birdbox“), който е живото доказателство, че ако стоиш зад какъвто и да било успешен филмов проект (той е сценарист на „Първи контакт“ на Дени Вилньов, който също е базиран на книга), големите стрийминг платформи ще ти дадат пълен контрол. След успеха на „Вещерът“ вече сме наясно, че Хейсерер е повече от способен умело да екранизира популярни фентъзи поредици. Доволни сме и от факта, че отново е предпочел серийния вариант, който не само напоследък е на мода, но обхваща по-обстойно развитието на събитията и героите и е със сигурна премиерна дата, която по никакъв начин не се влияе от текущата световна ситуация.

Тук може да видите и новия пълен трейлър:

Няма какво да се лъжем, ако тийзър трейлърът не ви беше убедил, че „Сянка и кост“ ще си струва да се гледа, то пълният трейлър няма как да не го постигне. Визуално сериалът изглежда зашеметяващо, личи си, че бюджетът на стрийминг платформите се вдига с всеки нов оригинален проект, защото качеството им вече почти по нищо не се различава от холивудските филми. Имаме много от основните конфликти загатнати, но не дотолкова, че да ни бъдат издадени напълно, а ако пък зрителите са запалени читатели на поредицата, ще останат повече от доволни, когато разберат, че много от репликите са директно взети цитати от книгите. Трейлърът само подхрани нашето нетърпение и се чудим как краят на април не може да дойде по-скоро.

Ето и няколко нови кадъра:

shadow-and-bone-4-20210401 shadow-and-bone-1-20210401 shadow-and-bone-2-20210401 shadow-and-bone-3-20210401 shadow-and-bone-5-20210401

Сянка и кост“ („Shadow and Bone”) е продуциран от Ерик Хейсерер и Шон Леви („Stranger Things”), а актьорският състав включва Джеси Мей Ли, Бен Барнс, Арчи Рено, Фреди Картър, Амита Суман и Кит Йънг. Също така трябва да отбележим и българското участие в лицето на актьора Юлиан Костов.

Премиерата на сериала е на 23 април по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Трейлърът изглежда много добре! Даже не забелязах дори наченки на някаква политкорекност! Което е още по-добре! А дали ще е добър сериалът – явно за някои зависи от това по коя стрийминг платформа ще бъде пуснат! Ха-ха!