Очевидно любимият ни Парк Чан-Уук („Oldboy”, „Sympathy for Mr. Vengeance“, „Thirst”, „Stoker”, „The Handmaiden“) е останал доволен от работата си на малкия екран с „Малката барабанчица“ („The Little Drummer Girl“), защото преди няколко дни научихме, че готви нов телевизионен проект. Писателят Виет Тан Нгуен съобщи, че Парк ще се ангажира с режисурата на продуциран от A24 сериал, адаптация на наградения му с „Пулицър“ дебютен роман „The Sympathizer“. Нгуен пише в tweeter:

Развълнуван съм най-накрая да обявя, че A24 взеха ТВ правата на „The Sympathizer“, с режисьор Парк Чан-Уук, сред чиито филми е „The Handmaiden“. Неговият „Oldboy” беше голямо вдъхновение за „The Sympathizer“ и не мога да си представя по-добър човек да режисира тази ТВ адаптация с Rhombus Media… Надявам се Парк Чан-Уук, който направи чудеса с октопода в „Oldboy”, да прояви същото творческо въображение с калмара в „The Sympathizer“…

Публикуван през 2015 г., „The Sympathizer“ разказва за мъж, наполовина французин, наполовина виетнамец, който е шпионин в полза на Виет Конг по време на Виетнамската война. След края на конфликта, мъжът е заточен в Лос Анджелис и се оказва разкъсан между миналите си убеждения и новооткрития си живот в Америка. Шпионинът остава неназован през целия роман – от падането на Сайгон, през бежанските лагери, преместването му в Щатите и ролята му на филмов консултант (на американски военен филм, напомнящ „Взвод“ и „Апокалипсис сега“) във Филипините, до завръщането му във Виетнам и попадането му в затвора.

И ние се присъединяваме към Виет Тан Нгуен в оценката му, че Парк Чан-Уук (Чан-Ук Пак) е идеалният режисьор, който да застане начело на екранизацията. „The Sympathizer“ носи белезите на множество типове истории – на имигрантска, политическа, историческа, шпионска и военна, както и на мистерия, мета проза и черна комедия, които Парк успешно е разглеждал в досегашното си творчество. Нямаме съмнение, че за пореден път ще ни предложи нещо отлично.

Предполага се, че Парк Чан-Уук ще се захване с „The Sympathizer“ веднага след края на снимките на супер очакваната от нас еротична noir-мистерия „Decision to Leave“. Засега няма друга информация за проекта, но ние ще следим развитието му отблизо и ще ви държим в течение за всичко по-интересно, като започнем с това, коя стрийминг платформа (щото едва ли ще е друго) ще приюти сериала и разбира се, кои ще бъдат останалите имена в творческия екип.

За финал ви предлагаме официалния синопсис на романа „The Sympathizer“, а след него може да видите и корицата.

Април, 1975 година, и Сайгон е в хаос. В своята вила генерал от армията на Южен Виетнам пие уиски и с помощта на един от верните си капитани, подготвя лист с хора, които ще получат място на борда на последните самолети, напускащи страната. Генералът и неговите сънародници започват нов живот в Лос Анджелис, без да подозират, че сред редиците им капитанът тайно ги наблюдава и докладва за действията им на ръководството на Виет Конг. „The Sympathizer“ е историята на този капитан – мъж с отсъстващ баща французин и бедна майка виетнамка, който учи в университет в Америка, но се връща във Виетнам, за да се бори за комунистическата кауза.

91t3tKqImXL

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *