По-подходяща новина от тази, която ще обсъдим сега, не можем да си представим за тази седмица, която започна с Международния ден на жената. Много хора тъгуваха след като Netflix „удариха брадвата“ на един от най-популярните си сериали – „Glow”. За щастие на феновете обаче сега разбираме, че създателите Лиз Флейхайв и Карли Менш подготвят нов сериал, този път за Apple TV+, който е озаглавен „Roar” и отново ще разкаже истории, фокусирани над жени, с още по-впечатляващ актьорски състав.

На първо място в екипа се включва звездата от „GlowАлисън Бри, с която, по всичко изглежда, Флейхайв и Менш се разбират доста добре. Към Бри се присъединява Никол Кидман, която през последните години се превърна в нещо като кралска особа на малкия екран, с редица страхотни и престижни проекти като „Big Little Lies” и „The Undoing”. В проекта ще участват още Синтия Ериво, която ни впечатлява с всяка една от ролите си напоследък („Widows”, „Bad Times at the El Royale”) и Мерит Уийвър („Run”, „Unbelievable”).

Roar” ще има антологична форма и както загатва „дръзкото“ му заглавие, водеща ще бъде феминистката тематика. На този етап за сюжета не знаем нищо, освен че става дума за поредица от „осем половинчасови, излизащи от жанровите рамки епизода, разказани изцяло от женска гледна точка – нещо като феминистични приказки“. Не се знае и дали всяка от изброените дами ще участва в един или повече епизоди, и дали някои от тях ще се засичат на екран. Имаме доста въпроси, но със сигурност, като първоначално обявление, „Roar” доста ни грабва интереса.

Фенове сме като цяло на антологиите, защото те позволяват на създателите да развихрят въображението си, да не се придържат към една определена история, рамка, дори жанр или кинематографичен подход. Единственото, което трябва да ни покажат, са различни истории, обединени някак около обща тематика. С този отбор успешни дами пред и зад кадър, нямаме съмнения, че със сигурност проектът ще бъде интересен и ще следим развитието му.

Roar” ще бъде написан от Лиз Флейхайв и Карли Менш, като някои истории ще бъдат адаптирани, а други вдъхновени от колекция кратки разкази на писателката Сесилия Ейхърн.

Засега не е насрочена дата за началото на снимките или премиера.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Баси, подмокрих се. Не мога да си представя по хубава новина от въпросната. Не една, а 8 феминистки истории. Хлъц! Кво му требе на човек, чакай сетих се, втори сезон с 9 истории за расизма, трети за онеправданите милиони гейове, и четвърти с 10 епизода, в които историите от предходните три се преплитат. Ехх, размечатах се!