Ако сте почитатели на древната тема „вампири в киното“, една лека и освежаваща разходка в ирландската провинция ще ви се отрази добре. Там живее предание за жаден представител на специалните, неумрели същества, който – вероятно и според изследвания на ирландски специалист по келтска история и фолклор от началото на този век – може и да е вдъхновил Брам Стокър за неговата прочута творба „Дракула“. Самият Стокър е бил гост на забутаното ирландско селце и се говори, че е чул легендата за Авертах.

Кой/какво е това – може да разберете от трейлъра на вампирската комедия „Boys from County Hell“.

‘Що да оставим да „спи зло под камък“, като може да бутнем (образно казано) входната врата и да видим дали няма нещо да излезе от дупката? Сценарист и режисьор на това вампирско кърваво меле (каквито са доста любими на част от екипа ни) е Крис Бо („Bad Day for the Cut“), който си е направил за „загрявка“ първо късометражен филм, а после е решил, че историята е достатъчно добра да се развие. Ето какво гласи синопсисът:

Странни събития се случват в Сикс Майл Хил – забутано ирландско градче, което претендира да е било посещавано от Брам Стокър. Работата по нов път в околността води бригадата до гроба на легендарния ирландски вампир Авъртах. Групата млади (и не толкова) авантюристи не подозират какво ги очаква в опита да оцелеят, след като се срещат с „оживелия“ мит, жаден за кръв…

MV5BNTI5NDMzMzMtMDJjMy00MzI4LWEyOWItZDA5ZTMyYjM0M BFCH_POSTER_PR

Ролите във филма са разпределени между Джак Роуан („Peaky Blinders“), Найджъл О’Нийл („The Bookshop“), Луиза Харланд („Derry Girls“), Фра Фий („Hawkeye“), Джон Линч („The Terror“) и Майкъл Хоф („Chapelwaite“).

Премиерата на „Boys from County Hell“ е била миналата година в програмата на Трайбека, като се очаква да бъде пуснат на 22 април 2021 по специалния стрийминг-канал на AMC Networks – Shudder, предназначен именно за хоръри, трилъри и филми със свръхестествени теми, герои и сюжети.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *