Сред хората, за които винаги сме готови да научим нови неща, неизменно на едно от първите места е мистър Стивън Спилбърг. Отдавна превърнал се в легенда в света на киното, той е и един от неуморните духове, които непрестанно се захващат с нови и нови проекти. Независимо от това, че „Уестсайдска история“ все още не се е срещнала с публиката, той вече започва да действа по друг режисьорски проект, очертаващ се като „един от най-личните филми в кариерата му“.

Това са „пророкувания“-та на Deadline, които информират, че все още неозаглавеният бъдещ филм, ще разказва за „момче, което пораства в Аризона“, а в преговори за участие вече е влязла Мишел Уилямс. Вдъхновение за сюжета ще бъде почерпено от детството на самият Стивън Спилбърг, а неговата майка ще бъде моделът, по който ще се оформи образът, за който кандидатства Уилямс.

Сценарните отговорности ще бъдат поделени между Тони Къшнър и Спилбърг, който не е писал вече две десетилетия – от „Изкуствен интелект“ насам, като преди това е работил по сценариите на „Полтъргайст“ и „Близки срещи от третия вид“. Изкушаваме се да кажем, че именно затова филмите му се получават толкова добри – защото не се опитва да бъде „ексклузивен“ автор на всичко, но и трите заглавия се явяват като още едно доказателство за таланта му.

Продължаваме със съществената информация, обогатена с още едно име в актьорския екип – Сет Роугън. Очаква се този непредвидим и супер-характерен актьор, познат с много авторски проекти и като сценарист и режисьор, да влезе в ролята на любимия чичо (на Спилбърг), като уточнението е, че макар и образите – и неговия, и на Уилямс – да са вдъхновени от близките хора на Спилбърг, те ще имат „свой собствен глас“ в историята.

Тони Къшнър и Стивън Спилбърг са работили заедно по „Мюнхен“, „Линкълн“ и предстоящата „Уейстсайдска история“. Освен автори на сценария, двамата ще бъдат и продуценти заедно с Кристи Макоско Кригер, като очакванията са снимките да започнат през лятото, за да може екипът да се „прицели“ в премиерна дата през 2022 година. В момента се работи по кастинга за децата, като се търси и момче, което да влезе в ролята на малкия Стивън – доста предизвикателна задача, не мислите ли?!

Самият факт, че Стивън Спилбърг е решил да разказва за собственото си детство – време, което повлиява сериозно върху филмовите му идеи и вдъхновения през годините, е супер-интересен – само може да подозираме какви откровения ни очакват. Междувременно се надяваме да дочакаме месец декември, за когато ни е обещана (ако не се появят нови извънредни локдаун обстоятелства) премиерата на „Уестсайдска история“… Вече се въздържаме от точни дати, чакаме да отворят кината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *