От време на време, когато пред очите ни попадне нов проект на Дженифър Лопес, се сещаме колко перспективно изглеждаше кинокариерата ѝ в началото, когато се снимаше във филми като „Обратен завой“ на Оливър Стоун, „Извън контрол“ на Стивън Содърбърг и „Клетката“ на Тарсем Синг. Впоследствие обаче тя се отдаде на (сякаш) безкрайна поредица посредствени романтични комедии, които, макар и успешни финансово, напълно я обезличиха, а в малкото случаи, когато се опиваше да излезе от калъпа, крайните резултати бяха трагични.

Общо взето, най-интересното нещо, което Лопес ни е предлагала последните десетина години, беше изпълнението ѝ (смело като за жена на нейната възраст) във вдъхновения от действителни събития „Да свалиш Уолстрийт“, който макар и да беше силно надценен, все пак ни припомни, че Джей Ло е способна на нещо повече от сладникави трагизми. Надявахме се покрай този филм тя да започне да си избира по-комплексни роли в по-стойностни филми, но засега поне това не се получава.

Deadline съобщават, че в следващия си проект – екшън трилъра на Netflix „The Mother”, Лопес ще влезе в ролята на наемен убиец, която е принудена да излезе от скривалището си, за да защити своята дъщеря (която е изоставила преди години), преследвана от група опасни мъже. Звучи напълно правдоподобно, нали? Но знае ли човек, може би всеки, който види дупарата ѝ, мигновено получава инфаркт (или от удоволствие или от ужас) – това е нещо, на което бихме повярвали, че е способна.

Режисьор на „The Mother” ще бъде Ники Каро („Whale Rider“), която стоеше зад игралната версия на „Мулан“ на Disney – явно или e развила афинитет към екшъни със „силни женски образи“, или иска да се пробва отново след предишния си провал. Друг, който очевидно се вълнува от подобни истории, е сценаристката на филма Миша Грийн („Lovecraft Country“), за която говорихме наскоро покрай обявяването ѝ за режисьор на „Tomb Raider 2“. Надяваме се двете да са замислили нещо повече от това, което виждаме на пръв поглед в проекта – обещанието е, че филмът ще е в стила на „Леон“ на Люк Бесон, но защо ли се съмняваме…

Ще проследим развитието на „The Mother” само за да видим каква ще е степента на мозъчна травма, която ще причинява.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. “Ще проследим развитието на „The Mother” само за да видим каква ще е степента на мозъчна травма, която ще причинява.”

    Надали би предизвикал по-голяма мозъчна травма от неглюбеца и защитник на педалите – Педьо-Милбо! Да се свети Името Му!