Обещанието за „един от най-добрите филми на годината“ сме го чували често – в случая става дума пълнометражния режисьорския дебют на Реджина Кинг One Night in Miami“, посветен на приятелството между четирима легендарни борци за равноправие и толерантност. Вече сме виждали клип и трейлър, които, общо взето, дават добра представа какво можем да очакваме, но от Amazon са решили, че имаме нужда от още и представят нова реклама, бележеща и появата на филма в избрани щатски киносалони.

Припомняме, че действието на „One Night in Miami“ се развива в една въображаема нощ през 1964 година, в която Малкълм Х, Касиус Клей, Джим Браун и Сам Кук се срещат в една хотелска стая в Маями и обсъждат проблемите на противопоставянето между раси, религиозни вярвания, тяхната отговорност в движението за граждански права, както и личните им взаимоотношения в бурята на 60-те години на ХХ век.

Премиерата на „One Night in Miami“ беше в програмата на Венеция. В основата на филма е награждаваната едноименна пиеса на Кемп Пауърс, а четиримата главни герои са ентусиазирани и изпълнени с надежда младежи, които говорят по между си за отношението към афро-американците в Америка и за тяхната роля в конструирането на бъдещето на тази държава.

Ролите са разпределени между Илай Гори (Клей), Кингсли Бен-Адир (Малкълм Х), Лесли Одъм джуниър („кралят на соул-музиката“ Сам Кук) и Олдис Ходж (професионалният футболист и актьор Джим Браун). И тъй като новите правила на международната преса в Холивуд отсъждат, че и на четиримата ще им бъде даден един и същ статут, шефовете на Amazon ще трябва да решат как да организират кампанията им за „Златен глобус“ – дали за категория „главни“ или „поддържащи“ актьори.

onim-eli-goree onim-aldis-hodge onim-kingsley-ben-adir onim-leslie-odom-jr

В Щатите „One Night in Miami“ може да бъде гледан в избрани (работещи) киносалони от вчера, 8 януари, а седмица по-късно – от 15 януари 2021 – ще се появи в Amazon Prime Video.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *