В тази дъждовна неделна сутрин се събудихме с желание да си причиним трейлър на някоя брадва и да ѝ спретнем новина. Оказа се, че има доста по-голям избор от предстоящи евтини тъпизми, отколкото предполагахме (и ние се зачудихме откъде се взе този неоправдан оптимизъм) и ни се наложи да страдаме малко повече от предвиденото, но какво да се прави, бяхме си обещали.

След като видяхме с какво разполагаме, сведохме избора си до две заглавия – „First Kill” с Брус Уилис и Хейдън Кристенсен, който в крайна сметка се оказа и победителят, и сниманата у нас евтиния „Security” с Антонио Бандерас и Бен Кингсли (ако ви е интересно, може да видите неговия трейлър във видео секцията на началната ни страница). А се спряхме на „First Kill”, тъй като там поне има някакви минимални шансове (в такива ситуации дори и илюзорните се броят) за гледаемост.

First Kill” е дело на Стивън К. Милър, който е работил с Уилис по „Marauders” и „Extraction” и в момента довършва „Escape Plan 2: Hades” със Силвестър Сталоун и Дейв Батиста. Филмът разказва за брокер от Уолстрийт на име Уил (Кристенсен), чиито син (Тай Шелтън) е отвлечен, след като става свидетел на убийство. Уил е принуден да помогне на престъпниците да избегнат закона в лицето на шерифа (Уилис) и да им занесе открадната плячка в замяна на живота на сина си…

Като цяло, гледали сме и по-лоши трейлъри, но финалният скок на Кристенсен от дънера, който е сложен накрая като някакъв екшън мънишот, целящ да ни накара да кажем „wow!” и едва ли не да ни продаде филма, е просто нелеп. В крайна сметка казваме не „wow”, а „lol”. Иначе историята става като за филм в два следобед в неделя.

Чудим се, дали Хейдън Кристенсен не прави някакви опити за завръщане (ако въобще е бил някъде, че да се връща) пък макар и в подобни филми  – скоро го видяхме в малко по-приятно изглеждащия „Numb, at the Edge of the End”, а му предстои и „Little Italy”. Що се касае до Брус Уилис, от известно време сме го наредили до Никълъс Кейдж и Джон Кюсак и не знаем какво ще е необходимо, за да го мръднем от там. В края на другата седмица него ни предстои да го видим в „Имало едно време в Ел Ей” (Once Upon a Time in Venice) – не сме представяли филма, но може да видите трейлъра му веднага след този на „Security” на началната ни страница.

плакат

Режисьор на „First Kill” е Стивън К. Милър („Marauders”, „Extraction”), а в ролите са Брус Уилис, Хейдън Кристенсен, Тай Шелтън, Гетин Антъни, Маги Авила, Шарлът Кърк и други.

Филмът ще е достъпен On Demand от 21 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *