В началото на месеца (понякога пишем и забравяме да публикуваме, не ни съдете строго) се появи новина, която свързва няколко важни филмови реалности благодарение на ентусиазма на Кевин Файги и постоянството на Майкъл Уолдрън. Да, става дума за същия Уолдрън, познат като сценарист на „Community” и „Rick and Morty”, който е шоурънър, сценарист и изпълнителен продуцент на дългоочакваната поредица „Loki“, а също и сценарист на „Doctor Strange in the Multiverse of Madness“.

Според Deadline има развитие в очакванията към този млад автор, който ще се включи и във вечно променящия се творчески облак около „Star Wars“ в ролята на сценарист на филма, за който Кевин Файги ще играе ролята на продуцент.

Може би след одобрението, което първият трейлър на „Loki“ предизвика на Disney’s Investor Day през декември, компанията е решила да си осигури „още от същото“ и в очакване реакциите на публиката (предполага се, че ще са повече от положителни), е „цанила“ Майкъл Уолдрън директно и за втори сезон. Пък и след като вече е „в семейството“, защо да не му възложат и едно междузвездно приключение?!

Все още няма никаква индикация за раздвижване по бъдещия „Star Wars“-проект на Файги – знае се, че в момента Пати Дженкинс действа по „Star Wars: Rogue Squadron“, който по план трябва да е готов през декември 2023. Каквато и да е следващата стъпка на студиото, няма кога да бъде направена преди 2025 година.

Ще очакваме с нетърпение развитие по темата, а също и среща с любимия ни пакостлив бог на малкия екран, за да преценим до каква степен възможностите на сценариста биха се препокрили с очакванията на кака Кенеди. Не че тя не може да си смени пет-шестнайсет пъти решенията дотогава, но и заради това се очаква интересно развитие по темата Файги-Уолдрън-„Star Wars“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. “Пати Дженкинс действа по „Star Wars: Rogue Squadron“

    Става все по-забавно някак, очакваме и Вашингтон да влезе в ролята на роб от движението black jedai matters, който не е успял да покрие таргета от кило и половина памук на луните на Юпитер!

  2. Дори сценаристът на „Rick & Morty” не е способен да върне ентусиазма ми по тоя тоалетен франчайз.