Понякога четем новини за предстоящи филмови проекти и единственото, което можем да направим, е да се усмихнем доволни от това колко добре се подреждат всички парченца от пъзела, сякаш нарочно подбрани, че да ни доставят удоволствие. Такъв е случаят и сега, когато разбираме подробности за следващия пълнометражен филм на Алекс Гарланд, който отново ще си партнира със страхотните A24, с които направи един от любимите ни филми за последните 10 години „Ex Machina: Бог от машината”.

След успешната си (престижна) авантюра за малкия екран „Devs”, Гарланд имаше планове за друг телевизионен сериал, но бурната 2020 година промени намеренията му и разбрахме, че той се е ориентирал към нискобюджетен хорър филм, ситуиран във Великобритания. Дали това е проектът, за който говорим сега или нещо съвсем различно, все още не е ясно. И в двата случая обаче, нов филм на Алекс Гарланд моментално се изстрелва към върха на списъка ни с очаквани проекти и вече нямаме търпение да започват снимките (възможно най-безопасно), за да може да го гледаме по-бързичко.

Това, което знаем е, че филмът ще се нарича „Men” и за главната роля е избрана младата и изключително обещаваща Джеси Бъкли, която познаваме най-вече от четвърти сезон на „Фарго“ и страхотния „Чернобил“, а последно гледахме в „I’m Thinking of Ending Things” на Чарли Кауфман. Смятаме, че Бъкли е чудесен избор за героиня на Гарланд – неговите произведения са доста по-достъпни за широката публика от тези на Кауфман, но и двамата са артисти с невероятно изразен почерк, които обичат да задълбават в дебрите на човешкото съзнание и предвид факта, че тя се справи толкова добре в света на Кауфман, нямаме съмнение, че и този на Гарланд ще пасне като по поръчка. Научаваме също така, че към проекта се присъединява и Рори Киниър, когото сме гледали в множество британски проекти, както и в Бонд поредицата.

За сюжета на „Men” не се знаят много подробности, освен че ще разказва за жена, която решава да отиде сама на импровизирана ваканция в Англия след като бившият й съпруг умира. От една страна – никаква индикация за свръхестествени или хорър елементи, но от друга, знаейки, че Гарланд има готов сценарий за история във Великобритания, няма как да не допуснем, че става дума за едно и също нещо. Разбира се, ще трябва да почакаме да разберем.

Алекс Гарланд ще режисира „Men” по собствен сценарий. За сега ясна дата за начало на продукцията не е обявена, тъй като все още има да се кастват важни роли, но ще следим развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *