Като изключим представянето на първия трейлър, тук на сайта не сме обръщали никакво внимание на фантастичната романтична комедия „Palm Springs”, която ни предложи едно от най-приятните екранни преживявания за 2020 година, но пък част от екипа ни имаше възможност да обсъди филма миналата седмица в предаването „Култура.БГ“ на БНТ, така че, ако ви е интересно, може да се запознаете по-подробно с мнението и оценката ни за него на посочения по-горе линк.

Това, което е необходимо да отбележим тук, е, че без претенция да бъде нещо специално, „Palm Springs” доказва, че с правилния подход, дори и до болка познати теми и идеи, ситуирани в най-мухлясалия жанр (тук „Омагьосан ден“ е очевадният пример, не само като емблема на историите с времева примка, но и на романтичните комедии като цяло), могат да звучат свежо и вълнуващо.

Успехът на филма е съвкупност от много елементи, но едни от най-ярките сред тях (без да омаловажаваме никой от другите, особено химията между актьорите) са интелигентният сценарий на Анди Сиара („Lodge 49“) и изпълнението на звездата от „Saturday Night Live“ и „Brooklyn Nine-NineАнди Самбърг, който има сериозна роля в изграждането на забавния облик на филма. Точно по тази причина сме развълнувани от новината, че двамата отново ще работят заедно по нов проект.

THR съобщават, че двамата адаши ще напишат в партньорство сценария за фантастична комедия-драма, която ще бъде продуцирана от нямащите нужда от представяне Бен Стилър и Ноа Хоули за Apple. На този етап не разполагаме с абсолютно никаква информация за сюжета, освен че в основата ще бъде оригинална идея на създателя на „Bojack HorsemanРафаел Боб-Уаксбърг – нещо, което за нас се явява своеобразна „черешка на тортата“ на целия проект.

Трябва да кажем, че ако все още неозаглавеният филм на Анди Самбърг и Анди Сиара е поне малко в духа на „Palm Springs”, не искаме да знаем никакви подробности за историята – предпочитаме да подходим към него максимално необременени и да си го открием сами. Не ни вълнува особено и кой ще седне на режисьорското столче – в случая, който и да е, ние ще сме на линия. Ще следим развитието на проекта отблизо и ще отбелязваме всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Доколкото знам, по сценария на Palm Springs е работено доста време и си личи, защото освен че освежава една клиширана структура и я прави интересна и релевантна за нова публика, е обран до най-необходимото – общо взето, всяка дума е на мястото си. Сега обаче май става дума за пришпорване и ще видим дали и този път въпросният сценарист ще покаже нещо на високо ниво.