Харесваме новините, в които участва Франсис Макдорманд – и макал с леко закъснение, държим да споделим какво може да очакваме от „бъдещите творчески планове“ на двукратната носителка на „Оскар”. Според Deadline тя се е сдобила с правата върху романа-бестселър „Women Talking“ на Мириам Тейс и ще бъде главната продуцентска сила, заела се с екранизацията му, като също така ще участва и в роля – това е повече от ясно.

Бъдещият филм ще бъде написан и режисиран от Сара Поли („Away from Her”, „Take This Waltz”). Историята е публикувана през 2018 година и проследява група жени в колония с религиозни хора, които се опитват да примирят вярата си с поредицата от изнасилвания, извършени от мъжете в тази изолирана група. Звучи предизвикателно, интригуващо и би ни било изключително любопитно как ще композира историята Поли, за да даде на Франсис Макдорманд възможност да се „развихри“. Както знаем, Макдорманд вече е претендент за вниманието на критиците и публиката в „Nomadland“ на Клои Жао, а да не забравяме, че участва също и в „The French Dispatch“, както и заедно с Дензъл Уошингтън в „The Tragedy of Macbeth“ на Джоел Коен.

В продуцентската група на „Women Talking“ е компанията на Макдорманд Hear/Say Productions, както и компанията на Брад Пит Plan B., а също и Orion Pictures на MGM. За разпространението на кино (когато и да е това!) в Щатите ще отговарят United Artists. Очакваме още новини – като например начало на снимки и очаквана премиерна дата в бъдещето.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *