Въпреки че като цяло обожаваме независимото кино и винаги се интересуваме от филмите, които се представят добре на фестивали, трябва да признаем, че понякога семейните драми, които са адски популярни в този жанр, започват да стават доста еднакви и понякога ни се сливат в главите. Въпреки това продължаваме да се интересуваме от всичко, което излиза от фестивалните сцени и винаги стискаме палци то да е малко по-различно и да ни прикове интереса. От първия трейлър на „French Exit” изглежда, че тук може би говорим точно за такъв тип изненадващ филм.

French Exit” е дело на режисьора на „The LoversАзазел Джейкъбс, а в главните роли влизат Мишел Пфайфър и Лукас Хеджис. Филмът разказва за майка и син, бивши нюйоркски богаташи, които изгубват всичките си пари и се преместват да живеят в апартамент в Париж в опит да започнат живота си отначало.

На пръв поглед историята наистина звучи стандартно – отношения между майка и син, които вероятно са и доста емоционално натоварени, а на всичкото отгоре ще ни мрънкат и че вече не се къпят в пари. Без съмнение това е сюжет, който може да се превърне в нещо доста досадно за гледане. Само че тъй като сме фенове и на Пфайфър, и на Хеджис, решаваме да дадем шанс поне на трейлъра, който, ако трябва да сме честни, ни прави добро впечатление.

Чувството за хумор, което струи от всеки кадър в този трейлър, веднага ни грабва – мрачно и сатирично е, изглежда в повечето пъти е за сметка на богаташите и не им позволява те да се взимат насериозно и съответно да принуждава публиката уж да съчувства на някой, че вече няма неизброимо количество пари.

Фактът, че Мишел Пфайфър обира овациите на критиците, също много ни окуражава – всички ужасно я харесваме, но в последните години нямаме много възможности да я гледаме в сериозни и значителни роли. Ако тук е намерила персонаж, в който да разгърне потенциала си, със сигурност искаме да станем свидетели.

Освен това филмът е написан от Патрик Деуит, който адаптира собствения си роман, а последният път, когато гледахме нещо от Деуит – супер приятния „The Sisters Brothers” – останахме повече от доволни, така че смятаме, че „French Exit” ще е именно това, на което се надяваме.

french-exit-_poster-20201213

French Exit” е режисиран от Азазел Джейкъбс („The Lovers”). В главните роли са Мишел Пфайфър, Рукас Хеджис, Имоджен Путс, Даниел Макдоналд и Трейси Летс.

Премиерата е насрочена за 12 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *