Не сме говорили за Нийл Бломкамп от прекалено дълго време, за това се радваме, че една от днешните ни новини е свързана с него. Последно споменахме името му малко след като (по една или друга причина) напусна „Robocop Returns“, когато стана ясно, че Тейлър Кич се включва в най-новия му проект „Inferno”, чиито снимки, за съжаление, бяха отложения за неизвестен период о време заради пандемията.

Оказва се обаче, че през това време Бломкамп не е стоял без работа. Хората казват „когато една врата се затваря, друга се отваря” и в случая това не може да бъде по-вярно. Очевидно отлагането на „Inferno” се е превърнало в перфектната възможност за Нийл Бломкамп да започне работа по съвсем друг проект, при това таен.

neill-blomkamp-02-20201210

Източниците на Deadline споделят, че Блокамп (с помощта на AGC Studios) е заснел ужас със свръхестествени елементи в Британска Колумбия по време на пандемията. Интересно е, че проектът е държан в пълна тайна и при все че преди няколко дни Deadline разкриха съществуването му, все още заглавието, сюжета, актьорския състав и всичко останало, продължават да са обвити в мистерия. Единственото, което знаем е това, че Нийл Бломкамп винаги е искал да направи този филм и че очакваме той да се появи на екран през пролетта на 2021.

Това ще е първият пълнометражен режисьорски ангажимент на Нийл Бломкамп след разочароващия „Чапи“ отпреди 5 години (в които той работи по реклами, късометражни проекти и редица проекти, които така и не се осъществиха), а филмът обещава да е в познатата стилистика на режисьора. Това означава да очакваме сай-фай и хорър елементи, както и доста ефекти. Колкото до историята, надяваме се да ни изненада приятно, макар че (вече) не разчитаме кой знае колко.

Когато научим нещо ново около този мистериозен проект ще споделим, а до тогава ни остава само да чакаме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments