Попадне ли в полезрението ни информация като тази, инстинктивно в главата ни звънва едно емблематично парче на Питър Алън – „Everything Old Is New Again“. Новината е, че Paramount Pictures са решили да задействат мини-поредица, посветена на създаването на „Кръстникът“, а Арми Хамър се е съгласил да участва в проекта, като на него е поверена ролята на филмовия продуцент Ал Руди. Новият сериал ще бъде от 10 епизода, ще носи името „The Offer“ и се очаква да бъде излъчен по новия стрийминг-канал Paramount+, притежаван от ViacomCBS.

Тук е моментът да кажем, да не се бъркайте с „Francis and The Godfather” – много подобен проект за работата по „Кръстникът“, в който участват Джейк Джиленхол и Оскар Айзък под режисурата на Бари Левинсън. Идеята да се капитализира върху стойностни творби от ХХ век, пресъздавайки творческия процес около тях, постепенно се превръща в тенденция. Напомняме за още едно бижу в короната на Paramount  – Бен Афлек прави филм за създаването на „Китайски квартал“, и разбира се, за „Манк“ на Дейвид Финчър, в чиито фокус е „Гражданинът Кейн“.

Любопитно е до каква степен резултатът от тези усилия ще възвърне вложените средства, пък и дали тези теми ще представляват интерес за аудиторията. Или стрийминг-каналите в случая залагат на носталгията, която (най-често) обхваща по-възрастните поколения – и те ще се изкушат да хвърлят (повече от един) поглед към подобни заглавия, с референция към тяхната младост…

Сценарист на „The Offer“ ще бъде Майкъл Толкин, спечелил наскоро номинация за „Еми“ за поредицата на Showtime „Escape from Dannemora“, притежател и на Оскарова номинация за „The Player“. Самият Ал Руди, в чиято роля ще влезе Арми Хамър, ще участва в екипа на изпълнителните продуценти на поредицата, заедно със сценариста, Ники Тоскано („Hunters“) и носителя на „Еми“ Лесли Грийф („Hatfields & McCoys“). Снимките трябва да започнат догодина, когато се очаква и CBS All Access да се превърне Paramount+ и да бъде на разположение на всички желаещи дори в Австралия и латинска Америка.

Идеята да се върнем във времето на „Кръстникът“ и творческите търсения на неговия екип за нас е интригуваща, пък и много харесваме работата на Хамър и вярваме, че всичките му сто-хиляди нови ангажименти само могат да добавят към чара му, затова очакваме още подробности по идеята за „The Offer“ и ще споделим своевременно. А сега – поздрав!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *