Едва ли има човек на тази планета, който да не е чувал, виждал или израснал с приключенията на една от най-известните двойки котка и мишка Том и Джери. Тяхната вражда продължава вече осемдесет години под най-различна форма. Ще ни е много трудно да проследим цялата им история, но те не са чужди както на малкия екран, така и на големия. Последната им и единствена до този момент поява на голям екран беше през 1992 година с анимационния филм „Tom and Jerry: The Movie”, който много фенове искат да изтрият от паметта си. Основен проблем се оказват възможностите на главните герои да говорят през цялото време.

Явно продуцентите и създатели на новия хибрид между анимация и игрално кино „Tom & Jerry: The Movie” (ново и оригинално заглавие) са си взели поука и обичаните котка и мишка този път няма да бъдат толкова приказливи. Вижте и рекламата, която се появи преди няколко дни:

Лично ние сме безмълвни. Детските спомени бавно, но сигурно се топят като декемврийски сняг върху нагорещена ламарина. Истината е, че никой не може да ви отнеме тези спомени, но със сигурност може да създаде нови и стряскащи такива с обичаните персонажи. Надяваме се, че новият филм няма да откаже децата, които за първи път ще се докоснат до Том и Джери, а дори ще събуди любопитството им да си потърсят някои от по-старите им приключения.

Tom & Jerry: The Movie” трябваше да се появи по кината на 23 декември и да отпразнува юбилея на героите, но поради случващото се в глобален мащаб, премиерата беше изместена за 3 март 2021 година. Дали светът ще позволи на зрителите да наблюдават новите приключения на Том и Джери на голям екран ще разберем след няколко месеца.

В „Tom & Jerry: The Movie” Джери се е настанил в престижен хотел в сърцето на Ню Йорк. Сватбата на века предстои да се състои там и неговото присъствие, съвсем логично, не е желано. Организатор на събитието е младата Кайла (Клои Грейс Морец), която се възползва от услугите на улична котка, за да се справи с проблема. Хаосът, който следва, е повече от гарантиран, а той предвещава както края на кариерата на младата жена, така и удар върху репутацията на самия хотел. За капак триото ще трябва да се изправи и срещу недоброжелателен член на персонала, който не им мисли нищо добро.

tom-jerry-the-movie-poster-20201119

Tom & Jerry: The Movie” е режисиран от Тим Стори („Fantastic Four”, „Shaft”) по сценарий на Кевин Костело. В ролите ще видим Клои Грейс Морец, Майкъл Пеня, Роб Дилейни, Кен Джонг и други. Архивни звукови семпли на Уилям Хана ще бъдат използвани, за да пресъздадат емоциите на титулярните персонажи, подобно на оригиналните анимации от четиридесетте и петдесетте години на миналия век.

Премиерата, както вече споменахме, е предвидена за 3 март 2021 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

    1. През цялото време си мислех, че това е някаква нескопосана шега… не могат да пуснат такова нещо, не, това си е чиста гавра.