Детективски истории, разкази за убийства, „whodunnits” – жанрът има много имена, но е познат на всички ни, формулата е общо взето ясна и работи от стотици години. Когато има заплетена загадка, различни улики, които водят към разгадаването й и умни и харизматични детективи по следите й, има шанс да се получат много развлекателни и приятни филми, които ни ангажират интелектуално и едновременно с това и ни забавляват. Когато такава история е изиграна и от готин актьорски състав, вече картинката е пълна.

Има вероятност точно за такъв чудесен резултат, когато говорим за новия все още неозаглавен проект, където в главните роли ще имаме възможността да гледаме Сам Рокуел, Сърша Ронан и Дейвид Ойелоуо. Не смятаме, че има нужда дори да обсъждаме защо това е каст, който веднага ни грабва окото. Сам Рокуел е един от най-големите ни любимци, Сърша Ронан е истински брилянтна актриса, която с времето ще става само по-добра, а Дейвид Ойелоуо, въпреки че не сме го гледали толкова много, колкото другите двама, също никога не ни е разочаровал.

saoirse-ronan-david-oyelowo-20201123

Филмът ще разкаже любопитна история, развиваща се през 50-те години на миналия век в Лондон, за отчаян холивудски продуцент, който се опитва да превърне популярна театрална постановка във филм. Когато членове на продукцията започват да измират, измореният от живота инспектор Стопард и натягащата се новобранка Стокър се озовават по средата на объркана мистерия, обхващаща бляскавата лондонска театрална сфера, както и мръсните подземни сделки на града. Засега не се знае коя роля ще поеме Ойелоуо, вероятно тази на продуцента, но вече е обявено, че циничният инспектор ще бъде изигран от Рокуел, а ентусиазираната новобранка – от Ронан, което веднага ни звучи като динамика, която задължително искаме да видим на екран.

Филмът ще бъде режисьорски дебют за Том Джордж, който досега е работил по BBC сериала „This Country”. Сценарият е написан от Марк Чапъл, автор на страхотния „The Young Doctor’s Notebook”. Въпреки че няма как да преценим какъв точно ще е тонът на филма засега, ако в него се подвизава дори и малка част от нестандартния и страшно приятен хумор на „The Young Doctor’s Notebook” със сигурност ще останем доволни. Стартова дата на продукцията все още не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *