След противоречивите „В земя на кръв и мед“, „Несломен“, „Край морето“ и „Първо убиха баща миАнджелина Джоли отново се завръща зад камерата в предстоящия биографичен филм, базиран върху живота на британския военен фотограф Дон Маккълин. Продукцията, озаглавена „Unreasonable Behaviour”, ще бъде и продуцирана от Том Харди („Черният рицар: Възраждане“, „Генезис“, „Лудият Макс: Пътят на яростта“) и партньора му от Hardy Son & Baker Дийн Бейкър. Това ще бележи първата колаборация между двамата холивудски любимци Джоли и Харди.

Сценарист на „Unreasonable Behaviour” ще бъде Грегъри Бърк, отговорен за „’71“ с Джак О‘Конъл, който ще адаптира едноименната автобиография на Дон Маккълин. Филмът ще проследи изпълнения с напрежение живот на британеца, чиято професия го отвежда от пропитите с бедност улици на Лондон до някои от най-опасните военни зони в света, където често рискува живота си, улавяйки въздействащи военни моменти.

Самият Дон Маккълин е доволен от избора на Анджелина Джоли за режисьор и признава, че филмът му е в професионални ръце. Той е дълбоко впечатлен от работата ѝ по снимания в Камбоджа „Първо убиха баща ми“ – от начина, по който представя събитията точно и естествено. Що се касае кой ще се превъплъти във военния фотограф, още в самия генезис на „Unreasonable Behaviourидеята беше това да бъде Том Харди, но според скорошно интервю с Маккълин поради няколко годишния застой на проекта, Харди е загубил интерес и към момента няма ангажиран актьор.

Несъмнено ролята на Маккълин звучи чудесно и перфектно ще пасне в репертоара на британеца, но със сигурност не е единственият талантлив актьор, който би се справил със задачата. В крайна сметка последната дума ще бъде на Джоли, а ние сме на мнение, че по тази линия тя едва ли ще допусне грешка.

Ето какво казва Анджелина Джоли по отношение на „Unreasonable Behaviour”:

Смирена съм, че имам шанс да пресъздам живота на Дон Маккълин във филм. Бях привлечена от уникалната му комбинация от безстрашие и хуманност – абсолютния му ангажимент да бъде свидетел на истината на войната и неговата съпричастност и уважение към онези, които търпят нейните последици. Надяваме се да направим филм, който е толкова безкомпромисен, колкото фотографията на Дон, за необикновените хора и събития, на които е станал свидетел, и възхода и падението на една уникална ера в журналистиката.

Том Харди и Дийн Бейкър коментират:

Дон Маккълин е човек, към когото отдаваме дълбоко уважение. Забележителната му история е разказ за бруталната честност, непоколебимата смелост и съпричастност. Анджелина е подготвила обмислен подход към материала, който всички сме търсили – подходящ и завладяващ, етично чувствителен и ангажиращ. Развълнувани сме от нейната визия и с нетърпение очакваме да подкрепим нейното представяне на мъж, който заслужава да бъде запомнен с изключителния си принос, служба и труд за човечеството.

Като цяло нетърпеливо чакаме да видим какво ще ни подготвят толкова талантливи творци като Джоли и Харди и ще следим развитието на „Unreasonable Behaviour” с интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *