„Ако ще спечелим пари – значи ще има нов филм“. Това е мотото на Холивуд относно дългогодишни поредици, което се връзва чудесно с една от най-добрите реплики в иначе култовия „Хищникът“ („Predator”) от 1987 година на Джон МакТиърнън с участието на Арнолд Шварценегер, а именно: „Ако кърви – значи може да го убием.” Всички сме гледали въпросната екшън-хорър-сай-фай класика. Някои хора харесват продълженията, докато други ги ненавиждат и се прекланят само и единствено пред оригинала.

Докато екипът ни все още се опитва да изтрие вкуса от ужасния „Хищникът” от 2018 година на Шейн Блек, 20 Century Studios не спи и вече работи по нов филм за извънземното чудовище. Deadline съобщават, че Дан Трактенбърг – режисьорът на успешния „10 Cloverfield Lane” – е нает да режисира новия пети филм. В допълнение Патрик Ейсън („Kingdom”, „Jack Ryan”, „Treadstone”) е натоварен с тежката задача да напише сценария. По предварителни данни новият филм няма да има нищо общо с предишния и най-вероятно ще поеме в изцяло нова посока.

Посрещаме тази новина с голяма доза скептицизъм. Светът на Хищника има богата митология и толкова много планети и детайли, които биха могли да бъдат добра основа за чудесен сай-фай хорър. За съжаление, почти всички продължение не успяха да ни предоставят това удоволствие. Надяваме се, че въпросният нов филм ще предложи нещо свежо и оригинално, а няма отново да залага на идеята за група командоси (или престъпници) в джунглата. Проектът е в ранен стадий на развитие, така че няма да бързаме да раздаваме присъди. Ще следим с интерес развитието.

the-predator-toronto

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Мен и втората част с Дани Глоувър ми харесва…. всичко останало е шитня….
    Хищниците с Ейдриън Броди беше с много интересна идея, но към края го окепазиха яко….

    1. Вторият ми е почти наравно с първия. Хищниците с Ейдриън Броуди беше супер, но наистина имаше доста проблеми, които лесно можеха да се отстранят. Трябваше всеки следващ филм да продължи историята от него, но за съжаление трябваше да изтърпим простотиите на Шейн Блек…