Не малко физика, романтика и една книга обединяват винаги нестандартния Мишел Гондри и създателя на „MindhunterДжо Пенхол под покривa на Amazon. От Hollywood Reporter разбираме, че двамата ще си партнират в нелеката задача да адаптират творбата на Джонатан ЛетемAs She Climbed Across the Table”, която умело комбинира сферите на научната фантастика, романтиката и физиката в една история.

Ето за какво се разказва книгата:

Действието в „As She Climbed Across the Table” се върти около нестандартен любовен триъгълник, който се състои от мъж, жена и черна дупка. Смесвайки физиката, темите за алтернативни реалности, идеите за научна обективност и натрапчивата природа на любовта, книгата разказва за учен на име Алис. Заедно със своите колеги тя успява да създаде черна дупка, която наименуват Лак (от англ. липса). Лак е изключително изобретателна относно това, което изсмуква в своята празнота, приемайки едни предмети и отхвърляйки други. За Алис тази изобретателност се превръща в неустоима личност, а за Филип (бившето гадже на Алис), дупката се превръща в съперничещ любовник, който се превръща в повод за силно чувство на ревност. Толкова силно чувство, че Филип решава да спусне в почти невъзможното и многоизмерно приключение, за да спечели Алис обратно.

Концепцията на „As She Climbed Across the Table” ни допада много и можем да си представим една романтична драма с елементи на комедия, преплетена в света на науката и научната фантастика. Има нещо доста нестандартно, но и грабващо в историята на Джонатан Летем и смятаме, че този проект наистина може да спечели зрителите, ако бъде направен както трябва

Мишел Гондри отдавна не ни е радвал истински (отбелязваме, че все още не сме гледали „Kidding“, за който спечели две номинации „Златен глобус“), но той е идеалният режисьор за подобна история, а след „Mindhunter”, който, за съжаление, вероятно няма да се завърне за 3-ти сезон, имаме пълно доверие на Джо Пенхол и смятаме, че може да се справи с адаптирането на всяка история. С две думи, нямаме търпение.

As She Climbed Across the Table” ще бъде продуциран от Amazon Studios в партньорство с Chernin Entertainment, като в ролята на изпълнителен продуцент ще влезе Рафи Адлан.

as-she-climbed-across-the-table-cover-20201114

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *