Отново стана време от седмицата (то кога не е), в което си споделяме кое от стотиците произведения на Стивън Кинг ще е следващото, което ще се сдобие с екранизация. Този път печелившият е психологическият хорър от 1999 г. „Момичето, което обичаше Том Гордън“ („The Girl Who Loved Tom Gordon”), a наградата е кино адаптация, което като че ли в последно време е все по-голяма рядкост, имайки предвид, че все повече виждаме историите на Краля на ужасите да оживяват на малкия екран.

В ролята на режисьор ще влезе прекрасната шотландка Лин Рамзи („We Need to Talk About Kevin“), която ще бъде и сценарист заедно с Кристи Хол („I Am Not Okay With This“). Последно Рамзи ни зарадва през 2018 с прелюбопитния „You Were Never Really Here“, в който видяхме Хоакин Финикс в ролята на бивш морски пехотинец и агент на ФБР, но оттогава е работила само по един късометражен проект и се радваме, че отново ще видим начело на голям филм. Смятаме, че тя е страхотен избор за адаптирането на „Момичето, което обичаше Том Гордън“.

Ако не сте запознати, ето за какво става дума в романа на Стивън Кинг:

Публикуван през 1999 г. „Момичето, което обичаше Том Гордън ” представлява чист психологически хорър. Книгата проследява Триша Макфарланд, деветгодишно момиче, което се губи в гората, докато е на разходка с майка си и брат си. Дехидратирана и леко замаяна, Триша започва да халюцинира своя бейзболен идол Том Гордън, както и чудовищен звяр, който може да не е истински.

Момичето, което обичаше Том Гордън“ („The Girl Who Loved Tom Gordon”) е под ръководството на Village Road Show Pictures. Още веднъж отбелязваме, че освен режисьор, Лин Рамзи ще бъде и сценарист, наравно с Кристи Хол. Работа по проекта се очаква да започне догодина.

192427

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *