Колко добре познавате хората около вас… и колко добре познавате самите себе си?

Това е една от основните сюжетни, но и тематични отправни точки на сериала „The Undoing“, който през този есенен сезон ще зарадва фанатичните почитатели както на криминалния жанр, така и на семейната драма. Създаден по мотиви от международния бестселър „You Should Have Known“ на Джийн Ханф Корелиц, проектът описва непредсказуемата история на нюйоркския терапевт Грейс Фрейзър – жена, която сякаш е постигнала всичко в живота си: кариерата й форсира, до себе си има привидно прекрасен съпруг, а синът й учи в елитно частно училище. Едва седмици преди публикуването на първата й книга в живота на Грейс зейва бездна – едно убийство е на път да срине всичко, което тя до този момент с смятала за непоклатимо…

Въоръжен с прекрасен каст, който включва Хю Грант, Никол Кидман и Доналд Съдърланд, „Отмяната“ е убедително обрисуван психологически портрет, който – въпреки фокуса си върху женския образ – ще впримчи зрителите, независимо от половата им принадлежност. Може би единственото условие към публиката е тя да има високи критерии за качествена телевизия, тъй като всичките шест епизода, прецизно режисирани от Сузане Биер, предлагат далеч повече от обичайното губене на време и се опитват да изкарат на повърхността всичките дребни и мръсни пороци на човешката природа. Една женска тройка пък ще се опита да изреди всички основни достойнства на продукцията – чуйте и вижте водещата Станислава „Стаси“ Айви, както и нейните гости Зузи Аспарухова и Сибина Григорова, в детайлна дискусия, която обхваща не само „Отмяната“, но и редица подобни заглавия, които по един или друг начин разглеждат сходни проблеми.

Отмяната“ е създаден от телевизионния властелин Дейвид Кели и е наличен за стриймване в HBO GO, а ние сме все тъй налични за стриймване в YouTube.

Видеото е част от лимитирани коментарни епизоди на Inglourious Kunts за HBO заглавия в платформите на Operation Kino и BoulevardBulgaria:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Не можа да ме грабне първа серия.Като изключим Никол Кидман всичко ми беше вече видяно,а този дето играеше синът i mi беше страшно досаден

  2. Х. Грант бе много убедителен каk не му се ходеше на това училищно събиране – quite funny…

  3. Доста досадно върви. Но за сметка на това предвидимо та дрънка. Създава усещането за доста насилено отвсякъде. Тая история, можеше спокойно да влезе в два часа, и пак щеше да е досадна. А похватите с фокусирането можеха да не са толкова дразнещи, ако не бяха буквално в почти всеки кадър. А бе, мъка.
    Единственото хубаво нещо е Николчето, как е възможно тая жена да изглежда така на пейсе и косур, тя си знае. 🙂

  4. Изгледах и последния епизод, и реших да драсна за възмущението си тук. ХБО – почват много яко да дразнят с поръчковите си материали (не само тук). Това е платформа, която има не едно или две супер качествени заглавия, и на тях принадлежат повечето сериали в личния ми топ 10. Но да твърдиш, че този е дори близо до тях си е кощунство- в булеварда се изцепиха, че тва е сериала на годината. Още в началото ми беше ясно, че няма да е нищо особено, но заради това, че е избаран добре, а и заради състава, му дадох шанс. За който съжалявам, СПОЙЛЕРИ: няма такава излагация, честно – от самото начало ти подават некви кукички, като дори самите кредити те крат да мислиш, в каква посока да търсиш убиеца, а в един от първите епизоди Доналд бай Съдърланд отива при мъжът на убитата, поради неква причина, само за да ти хвърли още кукички. Кака Никол се разхожда в близост до убийството ( по същото време), пак заради това. Но накрая лошото момче се оказва „а инглиш мен ин Ню Йорк“, бялото копеле, гадния кръшкач, поне да беше расист, щях да го разбера, но…. Говорим за интелигентно копеле, без задръжки, което след като чука любовницата, взема, че я пречуква с чук, след това се прибира, опрашва жена си, и бяга на вилата край морето. Където съвсем сериозно, носи окървавения чук, и къде да го скрие, ми що да не у старата камина(в морето е твърде тривиално). Чувствам се обиден от подобен жалък развой. А вие би трябвало да се засрамите, че хвалите подобни боклуци. Ясно е, че требе се яде, ама бааму майката, един живот живеем бе, требе ли да се прайм на маймуни за единия ляб. Аи със здраве, всеки сам си шета на акъла.

    1. Споделям доста от разочарованията ти. Всичко започна добре, но финалния епизод опустоши логиката на сериала и счупи тъпомера от малоумни решения на героите.

    2. Планирах да го гледам, но масовият хейт по финала ме спря 😄