Политическата сатира винаги е била нещо страшно популярно, но в последно време е не просто наболяла тема, ами сякаш доста се уеднакви – постоянно излизат нови и нови продукции, които или директно разказват за Доналд Тръмп или само са „вдъхновени“ от него и типа политика, който той представлява. Сега се радваме, че ще имаме възможността да гледаме малко по-стандартна история отново за политик, който се оплита в собствените си лъжи, но този път за щастие не защото е глупав. В главната ролята ще влезе най-подходящия човек, който да изиграе злодей зад чаровно и способно ораторство – Хю Лори.

Без съмнение доктор Хаус си остава най-популярната (напълно оправдано) роля на Лори, но след като „Хаус“ приключи, сме адски доволни, че имаме възможността да го гледаме в престижна телевизия с интересни и запомнящи се герои, които освен това винаги ужасно добре му прилягат – така беше в „The Night Manager“, „Параграф 22“ и „Avenue 5“. Новият му проект се нарича „Roadkill” и изглежда, че отново ще ни представи Лори в най-добрата му светлина – тази на без съмнение интелигентен, но дълбоко корумпиран мъж, който си мисли, че държи целия свят под контрол, а всъщност изведнъж всичките му лъжи и схеми започват да се разпадат около него.

Трейлърът ни изглежда много добре. Хю Лори очевидно отново е на върха на способностите си и е заобиколен от невероятно стилния и красив сетинг на най-хубавите и скъпи места на съвременен Лондон. Освен това много ни допада, че около неговия герой Питър Лорънс се завърта цял отбор поддържащи персонажи, които няма да му отстъпват по нищо и ще са му реално предизвикателство. Шефката на партията, в чиято роля влиза прекрасната Хелън МакКрори, дъщерите, любовницата, журналистите – всички изглежда, че ще създават достатъчно проблеми на героя на Лори, така че „Roadkill” да стане качествена политическа истории за интриги и лъжи.

Ето го и официалният синопсис:

Амбицията няма граница, както и корупцията, в този политически трилър, разказващ за Питър Лорънс. Лорънс върти задкулисни схеми като министър в британското правителство и политическата му кариера изглежда сякаш процъфтява. Но в живота на Питър изведнъж се появяват много усложнения, когато разнообразните му тайни заплашват да се покажат на светло и да съсипят шансовете му от това да се издигне до върховете на политическата хранителна верига.

Всички четири епизода на „Roadkill” са написани от Дейвид Хеър, сценарист на прекрасни филми като „Четецът“ и „Часовете“. В главната роля е Хю Лори, а в поддържащите ще видим Хелън МакКрори, Саския Рийвс, Иан де Кастекър и Пип Торънс.

Първият епизод ще бъде пуснат на 1 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *