mega-city фен арт
Mega-City фен арт oт Nick Pеrcival

Предполагаме, че това беше писано да се случи. Предвид факта, че „Dredd” на Пийт Травис и Алекс Гарланд с Карл Ърбан като Дред се провали в боксофиса (световните му приходи са 35,6 млн. срещу бюджет от 50 млн.), продължението, за което толкова се говореше и на което адски се надяваха феновете, така и не се осъществи. И в светлината на съвременния телевизионен ландшафт, в който все повече и повече комиксови проекти (наравно с безброй други) намират качествена реализация на малкия екран, звучи логично същото да се случи и с „Judge Dredd”.

Entertainment Weekly съобщават, че Rebellion Developments и независимото студио IM Global подготвят игралния сериал „Judge Dredd: Mega-City One”. Изпълнителни продуценти ще са Марк Стърн, Стюарт Форд, Джейсън Кингсли и Крис Кингсли, но все още няма информация кой ще изпълнява ролята на Дред, кой ще бъде шоурънър, нито кой ще се ангажира със сценария и режисурата.

Това, което знаем е, че сериалът няма да е директно продължение на филма на Травис и Гарланд (на който Форд и Кингсли бяха изпълнителни продуценти), но ще носи същото усещане. Ще представлява ансамблова драма, следваща Дред и останалите съдии, патрулиращи по улиците на Мега-Сити Едно, така както е в историите, разказани за първи път в комиксите „2000AD” от Джо Уогнър и Карлос Езкуера.

Ето какво споделя президентът на IM Global Television Марк Стърн, който е отговорен за „Battlestar Galactica”, „Helix” и „Defiance”:

Това е една от онези фантастични истории, които с времето стават все по-релевантни. Не само е богат свят с пиперлив социален коментар, но е и адски забавен. Като фен на комиксите и на двата филма, за мен е сбъдната мечта да мога да работя с Джейсън и Крис по адаптацията за телевизията.

От своя страна собствениците на Rebellion Джейсън и Крис Кингсли допълват:

Много сме развълнувани да започнем работа по разказването на още истории от Мега-Сити Едно на Съдия Дред на телевизионния екран. Благодарение на легионите фенове, който поддържаха натиск в социалните медии, и на доста бекградунд работа и ентусиазъм, ние се цели да направим всокобюджетна продукция, която ще задоволи, както голямата комиксова публика, така и още по-голямата група обикновени зрители.

Ние сме фенове на Съдия Дред и ще се радваме да го видим на малкия екран в качествена високобюджетна продукция. Дано се излъжат и върнат Карл Ърбан в ролята, тъй като според нас той беше страхотен в образа.

Накрая ви оставаме с първата тийзър визия:

постер

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Абсолютно правилно и логично решение. Дред е една от „онези, трудни“ истории, които не могат да повлекат комерсиалното към себе си, и кино адаптацията винаги ще търпи провал.
    Ама в телевизията ще си намери мястото.

    1. @Riddick
      „кино адаптацията винаги ще търпи провал“
      Дефинирай ми думата провал ?

    2. Боксофис провал.
      Студиото не го грее, че феновете харесват Карл Ърбън, или визията на филма, когато приходите са на половината на бюджета