What a day! What a lovely day!”

Точно преди пет месеца ви съобщихме, че Джордж Милър ще се заеме със заснемането на предисторията на Фюриоса – героинята на Чарлийз Терън от „Лудия Макс: Пътят на Яростта“ – и ето, че вече можем да потвърдим, че проектът, простичко озаглавен „Furiosa“, не само официално е получил зелена светлина, но и имаме първи кастинг новини.

Почваме по ред на главните действащи лица. В предишната ни новина отбелязахме, че Аня Тейлър-Джой е една от актрисите, които са се явили на кастинг за роля на Фюриоса, и с радост научаваме, че именно тя я е получила. Фенове сме на Аня и сме сигурни, че ще се справи страхотно, макар и да има доста големи „обувки за запълване“ спрямо невероятната Чарлийз Терън.

На второ място идва самият Бог на гръмотевиците Крис Хемсуърт, който ще видим като Дементус – герой със сребърен белег на лицето. И накрая, но не на последно място, научаваме, че Яа-Абдул Матийн II („Аквамен“) ще участва в поддържаща роля, която по слухове най-вероятно ще е тази на Преторианеца. Очаква се също така да видим млада 7-10 годишна актриса, която да изиграе Фюриоса в ранните й години.

furiosa-cast

На този етап не е ясно дали самият Макс Рокатански ще има поява, но имайки предвид, че действието на настоящия филм ще се развива доста години преди „Пътят на яростта“, не би имало смисъл да го видим на екран и екипът ни няма проблеми с това. Ако решат да вкарат алтернативна сюжетната линия „по същото време еди-къде-си“, която да не се бута по никакъв начин с главната, тогава ще се радваме, ако Том Харди се завърне в ролята.

Трябва да отбележим и че макар да имаме кастинг новини, продукцията на „Furiosa“ има да извърви още доста дълъг път, докато видим филма на екран. Хемсуърт тепърва ще започне снимките по „Thor: Love And Thunder” през януари, 2021 година, което автоматично значи, че най-ранната дата за „Furiosa“ ще е средата или края на 2022 година.

В крайна сметка важното е, че самият Джордж Милър (който ще продуцира заедно с Дъг Мичъл чрез тяхната австралийска компания Kennedy Miller Mitchell) се завръща да режисира по сценарий на Нико Латоурис. Завръща се и почти целият екип, работел по монументалния „Пътят на яростта“, в лицата на сценографа Колин Гибсън, монтажистката Маргарет Сиксъл, звуковия оператор Бен Осмо и гримьорката Лесли Вандеруолт, всеки от които спечели „Оскар“ за работата си по предишния филм. Отговорността за каскадите отново ще бъде поета от Гай Норис.

Всичко това може само да ни радва. Нещата се развиват както трябва и нямаме търпение да чуем, че снимките са започнали. Покрай настоящата обстановка с пандемията се надяваме проектът да не бъде отлаган с години наред или най-лошото – да бъде прекратен изцяло. Оптимисти сме и нямаме търпение да прекараме още два часа в пост-апокалиптичния свят на Лудия Макс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Нямам против този филм да се случи. Но ми се искаше Милър да наблегне на продължението с Харди. А каквито дълги почивки си взима от режисирането, едва ли скоро ще го видим.

    1. Милър е на 77 години. Докато излезе Furiosa ще стане на 79-80. После ще си вземе почивка от поне 2-3 години и докато се надъха да прави нов филм за Макс вече ще е на 85-87. Клинт Ийстууд е на 90 и продължава да снима, но тук говорим за доста години напред във времето. Дано е жив и здрав и ни даде още един Макс със Харди, но по-скоро залагам, че Furiosa ще последният му филм, след което нов режисьор ще заснеме продължението с Харди, а Милър ще е просто консултант и продуцент.

  2. От снимката ли е, или Яа-Абдул Матийн II прилича на Кубрат Пулев?

  3. единствения логичен избор за режисьор на Лудия Макс след. Джордж Милър е …Мел Гибсън😏