Един качествен хорър винаги е добре дошъл, защото въпреки трайно настанилите се клишета, жанрът категорично е неостаряващ. Ако е направен умно, такъв филм или сериал винаги може да бъде впечатляващ. Най-често гледаме драматични хорър продукции, но от време на време се появяват и хорър комедии (комедийни хоръри?). Там като че ли е по-трудно нещата да са сполучливи, защото може да се залитне към пародийното и излагането е много лесно.

Почитателите на Саймън Пег и Ник Фрост сред вас знаят, че следим новините около най-новия им съвместен проект с повишен интерес, а той попада именно в категорията страшно-смешно. Както вече сме съобщавали сериалът „Truth Seekers“, продуциран от Amazon,  разказва за група особняци, които се занимават с лов на духове и разследване на паранормални явления. В процеса на щурмуване на църкви, подземни бункери и изоставени болници те постепенно започват да разкриват мащабна конспирация, която може да заличи човешката раса от лицето на земята. Вижте пълния трейлър:

Саймън Пег и Ник Фрост са комедийни ветерани и е ясно, че всичко, което произведат, ще се гледа. След пускането на първия тийзър изразихме лек скептицизъм относно качествата на „Truth Seekers“, но не избързахме със заключенията. След видяното в пълния трейлър опасенията ни, че този път крайният резултат няма да е твърде впечатляващ се запазват.

С изключение на 1-2 шеги комедийният заряд не е достатъчно висок и изглежда сякаш двамата дългогодишни творчески партньори, които са и сценаристи, не са си дали много зор. Да повториш два пъти за две минути смешка тип „не знам, че ме чуват какво говоря и затова казвам каквото си искам“ изглежда леко мързеливо. Това, разбира се, може да се окаже абсолютно невярно, на което искрено се надяваме. Ясно е, че нескопосан трейлър невинаги значи лош филм/сериал, както и обратното.

truth-seekers-poster-20201004

Режисьор на „Truth Seekers“ е Джим Фийлд Смит („Criminal“), а в ролите освен Саймън Пег и Ник Фрост са Малкълм МакДауъл, Ема Д‘арси, Самсън Кайо, Сюзан Уокома и др.

Премиерата на всички осем епизода ще бъде 30 октомври в Amazon.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *