След като преди броени дни бяхме шамаросани с неочакваната новина, че Джейми Фокс ще се завърне като Електро в новия, все още неозаглавен трети филм за Спайдър-мен от киновселената на Marvel (MCU), вчера студиото продължи в същия дух и ни даде още едно (не)очаквано попълнение към актьорския състав и то не кой да е, а самия Доктор Стрейндж, който ще бъде изигран за пореден път от Бенедикт Къмбърбач.

Благодарение на The Hollywood Reporter става ясно, че Стрейндж ще влезе в ролята на новия ментор на Питър Паркър. На този етап няма други подробности относно това дали въпросната поява ще е просто cameo или става въпрос за екранно време подобно на това, което имаше Робърт Дауни Джуниър в „Спайдър-мен: Завръщане у дома“, но ако трябва да отгатваме, бихме заложили на второто.

На пръв поглед екипът ни няма нищо против Бенедикт Къмбърбач – той се справя чудесно с ролята и все повече ни се издига в очите, особено с участието си във „Война без край“. От друга страна, не можем да скрием скептицизма си, че за пореден път Спайди ще има по-голяма фигура, която да го направлява в този иначе така опасен комиксов свят. Усеща се повторение с предишните два филма, където отново имахме бащини фигури, които служеха като морален компас за героя, и няма как да не си зададем въпроса: Кога ще видим филм за Спайдър-мен, където той е сам и е просто … Спайдър-мен? Докога някой по-неизвестен герой на Marvel ще го държи за ръка, при положение, че Спайди е по-известен и от Железния човек и от Доктор Стрейндж взети заедно? И въпреки тази критика, не ни се иска Питър да пораства бързо – нека остане колкото може повече в колежанските си години и да натрупа опит покрай „по-големите“, докато в един момент самият Том Холанд не стане физически по-зрял, за да може заслужено да се справи сам срещу няколко злодея наведнъж. Ще почакаме и ще видим резултата догодина.

Сценарият за третия филм за Спайди е завършен и снимките на филма се очаква да започнат тази зима. Премиерата засега е насрочена за 5 ноември, 2021 година, но имайки предвид в какви времена живеем, няма да паднем от столовете от изненада, ако заглавието се измести за 2022 година. Успоредно с това Бенедикт Къмбърбач започва снимките по „Доктор Стрейндж и Мултивселената на лудостта“ съвсем скоро.

doctor-strange-20201010

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. „Кога ще видим филм за Спайдър-мен, където той е САМ и е просто … Спайдър-мен?…… току що прочетох, че във филма ще участват и Тоби Макгуайър и Андрю Гарфилд…… така че определно няма да е САМ 😀

    P.S. Аз съм ок с тази на пръв поглед кочина, която се заформя

    1. Това за Макгуайър и Гарфийлд е само слух на този етап, макар че е много вероятно да се случи. Очевидно студиото иска да повтори успеха на Into The Spider-Verse и сега ше почнат яко мешаници между предишни герои и злодеи. Няма лошо – да видим какво ще се получи 🙂

  2. Очакванията са нагоре, но по-нагоре са за Стрейндж под наставленията на Рейми 🙂

    1. хАбсолютно съгласен! Новият Стрейндж ми е най-чаканото заглавие от Phase Four. 🙂