По някакво странно стечение на обстоятелствата изглежда, че великият „Кръстникът“ на Франсис Форд Копола отново е в цайтгайста (не, че той някога е излизал от мода). Наскоро стана ясно, че Копола прави нов монтаж на третата част от поредицата (който ще носи заглавието „The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone“), както и че се готви сериал за създаването на първия филм, продуциран от Paramount. Сега пък разбираме, че Бари Левинсън ще преработи старата идея за документален сериал, който също се фокусира върху създаването на класиката, и ще я трансформира в игрален филм.

Явно това е начинът да се правят пари на гърба на „Кръстникът“, защото дори и в Холивуд не са толкова безочливи, че да се опитват да правят римейк на един от най-добрите и обичани филми на всички времена. Трябва да кажем, че подобна линия на действие ни допада доста повече и се радваме, че така ще имаме възможност да гледаме много интересен филм за задкулисните борби на Копола и студиото, при това в главните роли ще гледаме двама от абсолютните си любимци – Оскар Айзък и Джейк Джиленхол.

Заглавието на филма на Бари Левинсън е „Francis and The Godfather” (същото като явно изоставеният сериал на HBO) и както споменахме, Левинсън е преработил сценария на Андрю Фарот, в центъра на който е борбата, която Копола води с Paramount – от студиото се опитват да упражняват пълен контрол върху проблемната продукция и често отхвърлят творческите решения на режисьора, който обаче твърдо отстоява визията си.

В допълнение, както е известно, истинската италианска мафия никак не е искала романът на Марио Пузо да се превръща във филм и даже са пращали своите главорези да ходят и да заплашват хората, свързани с продукцията. Освен това от Paramount са имали притеснения, че Марлон Брандо в този момент не е имал хит от години и на всичко отгоре напълно е отказвал да учи диалога си наизуст.

Оскар Айзък ще влезе в ролята на Копола, докато Джейк Джиленхол ще изиграе продуцентът от Paramount Робърт Еванс. Двамата със сигурност ще бъдат абсолютно динамо заедно (или, както е по-вероятно, един срещу друг) на екрана. Много интересно е дали утвърдени актьори ще се впуснат да влязат в обувките на Ал Пачино, Джеймс Каан, Робърт Дювал, Марлон Брандо и Даян Кийтън, или Левинсън ще заложи на по-непознати лица, които да не отвличат вниманието от случващото се. И в двата случая нямаме търпение да видим финалния резултат.

Самият Копола е дал благословията си на продукцията, казвайки:

Всеки филм, който Бари Левинсън прави, за каквото и да било, ще е интересен и ще си струва.

Няма никаква яснота кога „Francis and The Godfather” ще влезе в продукция, но със сигурност ще споделяме всякакви развития.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *