Изключителна сила е влята в тази тотално безчувствена маска; кристализирала демоничност и свирепа псевдозагриженост за нищожните човешки същества наоколо изграждат образа на младата Милдред, която Райън Мърфи ни представя в ярки цветове и прекрасни акценти на епохите – преди да се превърне в познатата ни сестра Рачид от „Полет над кукувиче гнездо“.

Сигурни сме, че очакването на тази внимателно изградена предистория си струва, защото вярваме в умението на Мърфи да извлече максималната доза категоричност, която един актьор притежава. Най-новият трейлър на „Ratched“ го доказва, а поредицата ще се появи всеки момент по Netflix – вижте!

Та тя е самата благовидност! Колкото повече я гледаме, толкова повече се убеждаваме, че надали има по-подходящ избор от Сара Полсън за главната роля в този убийствен трилър „в епоха“. Много ни кефи как сестрата, изиграна от Джуди Дейвис, вбесена й скръцва със зъби, но не се и съмняваме, че Милдред се „отблагодарява“ за забележката по достойнство. Също така се обзалагаме, че героинята на Шарън Стоун, която в кратките секунди на трейлъра изглежда зашеметяващо магнетична, ще бъде сериозна „греда“ в очите на жестоката кариеристка – и вероятно също така ще „гризне дървото“.

Очевидно е, че образ като сестра Рачид не се нуждае (непременно) от обясняване на характера и как се е превърнала в чудовището, което познаваме. Но пък целия процес и особено „фотогеничните“ детайли на отминалите десетилетия са достатъчно изкусителни причини, за да реши мистър Мърфи („Glee“, „Hollywood“, „The Politician“, „American Horror Story“), че му се ще да се пробва (отново) в жанра „префинено изпипан хорър“. Напомняме отново обещанието от официалния синопсис:

През 1947 година Милдред пристига в Северна Калифорния, за да търси работа в прочута психиатрична клиника, където са започнали да провеждат нови, обезпокоителни експерименти с човешкия мозък. Поела на тайна мисия, тя се представя като перфектната сестра, посветена на работата си, но прилагайки на практика способите за лечение на психиката, мракът, който обитава душата й, започва постепенно да я трансформира. Тя се превръща в доказателство, че истинските чудовища не се раждат такива, а се създават…

Създатели на сериала са Райън Мърфи и Иън Бренан, изпълнителен продуцент е Мърфи. Ще се радваме след старта на първия сезон да има потвърждение на информацията за очаквани четири сезона, в които на фокус ще е здравната система в Щатите през 40-те, 50-те и 60-те години на ХХ век. В последния сезон разказът трябва да приключи там, където за първи път сме се запознали сестра Рачид – в заведението за душевно болни от оригиналния филм на Милош Форман.  В компанията на Сара Полсън са още Шарън Стоун, Джуди Дейвис, Синтия Никсън, Чарли Карвър, Лиз Феми, Софи Оконедо, Фин Уитрок, Джон Брионес, Алис Енглърт, Кори Стол, Брандън Флин, Ани Старки, Аманда Плъмър, Винсънт Д’Онофрио.

Появата на „Ratched“ в Netflix е на 18 септември 2020.

ratched_ver2_xlg EhUNuXRffffX0AMl3oE MV5BMDJiZGE5NzYtZGU3Zi00NDQwLWFhMjA

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *