След успешния дебют на филмът на Джули ТеймърThe Glorias” на фестивала Сънданс, се очакваше, че това ще бъде един от филмите, които ще излязат по кината и евентуално ще се радват на голям интерес и критически успех. За съжаление, заради световната ситуация с кината, Amazon са решили, че цялостно ще пропуснат кинопремиерата на филма и директно ще го пуснат в дигиталната им платформа. Докато това всяка друга година би означавало, че студиото няма никаква увереност в качеството на филма си, през 2020-а просто значи, че ще можем по-бързо да си го гледаме от удобството на собствените дивани.

Припомняме, че това е неконвенционалния биографичен филм, в който четири актриси, сред които Джулиан Мур и Алисия Викандер, ще изиграят иконата на феминизма Глория Стайнем. „The Glorias” ще разкаже историята на Стайнем, от ранните й детски години, прекарани в Индия, през периодите на живота й, в който пътува, пише за феминизма, участва в хиляди активистки дейности и издава списание “Ms.” Филмът освен това ще покаже други важни участнички в движението за женското равноправие като Дороти Питман Хюз, в чиято роля ще влезе впечатляващата Джанел Моне, Бет Мидлър ще изиграе Бела Абзуг, Моника Санчесз ще влезе в ролята на Долорес Уерта и др.

Страшно заинтересовани сме да видим Джулиан Мур и Алисия Викандер как влизат в ролята на толкова позната и разпознаваема фигура. Докато нямаме никакво съмнение, че и двете ще се справят с ролята перфектно, почти съжаляваме, че няма да можем да видим за цял филм как всяка една от тях би развила и разгърнала персонажа. Все пак и двете са ни големи любимки и със сигурност с удоволствие ще ги гледаме как подхождат към ролята и я правят своя.

Първият тийзър, който Amazon изкарват за филма, изглежда доста приятно, защото показва главните действащи лица, тона на филма, който ни се струва едновременно вдъхновяващ, но и забавен, както и това, че историята ще бъде разказана по нестандартен начин. Вижте го сега:

The Glorias” е написан и режисиран от Джули Теймър, авторка на чудесните „Frida” и „Across The Universe”. Заедно с писателката и драматург Сара Рул те адаптират сценария от личната автобиография на Стайнем „My Life on the Road”.  Пълният актьорски екип включва Джулиан Мур, Алисия Викандер, Джанел Моне, Бет Мидлър, Моника Санчез, Тимъти Хътън, Лорейн Тюсен, Лулу Уилсън, Райън Киера Армстронг и Кимбърли Гереро.

The Glorias” ще бъде пуснат в Amazon Prime на 30 септември.

the-glorias-poster-20200906

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *