Прави впечатление, че част от независимите автори/режисьори правят успешни филми по сюжети от техния личен (или на приятелите им) живот – в различни етапи от тюхкането по това колко са сложни човешките взаимоотношения: тийнейджърство, колежански години, лутаща се младост и в един момент, като „улегнат“ и си намерят мястото в живота – заснемат „Семейна история“.

Шегуваме се, разбира се, но ако се върнем достатъчно назад в ХХ век, подобна тенденция може да бъде открита дори в творчеството на Уди Алън. По трънливия път на авторските търсения е тръгнал и Купър Рейф, който е сценарист, режисьор и изпълнява главната роля в дебютния си филм „Shithouse“, на който е и монтажист, а също и продуцент. Вижте как изглежда резултатът.

Това прословуто израстване, със странните моменти, в които се чувстваш не на място и неподготвен за абсолютно нищо – докато ги преживееш и току-виж, младостта отлетяла. Ако съдим по сценария на „Shithouse“ и презумпцията за известен автобиографичен елемент, може би за младия Рейф е било по-лесно да организира екипа си за снимки, отколкото да изкара първата година в колежа. Ето какво гласи официалният синопсис:

Една история, посветена на порастването, в която ще се познаят много възрастни – особняк в първи курс изпитва носталгия по дома и трудности в оцеляването, оставен за първи път да се оправя сам живота. След няколко стресиращи първи срещи, Алекс постепенно успява да се справи със страха от общуването и намира начин да се социализира, дори отива на прочутото парти на колежанското братство, със звучното име „Shithouse“.

hukssskbvrt-20200909

Както вече споменахме, в главната роля на загубеняка е самият автор и режисьор, а компания му правят Оливия Уелч, Дилън Джелула, Ейми Ландекер и др. Премиерата на „Shithouse“ е била в програмата на фестивала SXSW, където се превръща в голям хит и печели голямата награда на журито за най-добър пълнометражен филм, а оттам е бил „поет“ за разпространение от IFC Films. Плановете на компанията са да го пуснат в избрани киносалони и в платформите за VOD на 16 октомври 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *