Шон Пен

Вярвате или не, Шон Пен преговаря за участие в екшън-трилър. Адаптацията е по романа на Жан-Патрик Маншет „Prone Gunman”, а историята с френски привкус се върти около Мартин Терие – агент и професионален убиец, които иска да се оттегли от играта и да заживее спокоен семеен живот. Но… е предаден от своите и е принуден да участва в опасна криеница из цяла Европа. Доста напомня на Джейсън Борн, ала ние упорито вярваме, че проектът ще поеме в друга посока: колкото и да е важен екшънът, много ни се иска той да не превземе цялото екранно време.

Питър Травис е ангажиран с работа по сценария, но все още не се знае кой режисьор ще се заеме с „Prone Gunman”. Зли езици подхвърлят, че това може да е началото на поредица, в която Пен да поеме главната роля. Колкото и да е вероятно да се пласира подобна идея като маркетингова схема, ние сме убедени в здравомислието на един от супер-талантливите актьори ever – за момента и през ум не ни минава мисълта, че Пен ще се навие за „сериал”, па макар и на кино…

А, и това няма да е първата екранизация на творбата на Маншет – позабравения филм от 1982 година е озаглавен „Le Choc”, а в главните роли са Ален Делон и Катрин Деньов. Има още две книги на същия автор „3 to Kill” и „Fatale”, с намек за екзистенциализъм в шпионския жанр, което вече звучи предизвикателно – особено в светлината на боксофис резултатите на последния Бонд. Джоуел Силвър продуцира, което означава, че надали ще му е лесно на Пен да се измъкне от „примката”, особено ако първият опит се окаже успешен в количествено зрителско измерение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *