Падаме си и по любовта и по чудовищата и би трябвало да сме чували за филм, който обединява двете неща (а на всичкото отгоре преплитането на темите е обявено в заглавието), особено под формата на фантастична, постапокалиптична комедия, но до този момент нямахме никаква представа за съществуването на „Love and Monsters“. А и не е да става дума за някакъв супер малък, независим филм, сниман за два и петдесет с никому неизвестни актьори.

Действието на „Love and Monsters“ се развива седем години след настъпването на чудовищен апокалипсис, а в центъра на историята е Джоел Доусън (Дилън О‘Брайън), който заедно с други оцелели живее под земята откакто гигантски същества поемат контрола над Земята. След като се свързва по радиото с изчезналата си любов от училище Ейми (Джесика Хенуик), която сега живее на 80 мили в крайбрежна колония, Джоел отново започва да се влюбва в нея. Осъзнавайки, че за него няма нищо, за което си заслужава да живее под земята, Джоел решава, противно на всякаква логика, да се отправи на пътешествие към Ейми, при все всички чудовища, които стоят на пътя му.

Освен любимеца на всички тийнейджърки Дилън О‘Брайън (когото доста харесваме в „Лабиринтът: Невъзможно бягство“) и Джесика Хенуик, в „Love and Monsters“ участва още и любимият ни Майкъл Рукър. Вижте трейлъра.

Не знаем защо това не е в рубриката ни „WTF трейлър на седмицата“. Има вероятност заради встъплението да сте се объркали, че „Love and Monsters“ е хубав филм, за което съжаляваме искрено. Не казваме, че ще е трагедия и няма абсолютно никакви качества, нито, че няма да го гледаме в името на кретенията, но определено не очакваме нещо качествено. Общо взето усещанията ни са за нещо под нивото на първия „Zombieland“, от който очевадно е черпено сериозно вдъхновение.

Режисьор на „Love and Monsters“ е Майкъл Матюс („Five Fingers for Marseilles“). Сценарият е на Брайън Дъфийлд и Матю Робинсън, по оригинален разказ на Дъфийлд, а продуценти са Шон Леви и Дан Коен. В ролите са Дилън О‘Брайън, Джесика Хенуик, Майкъл Рукър, Ариана Грийнблат, Дан Юинг, Елън Холман и др.

Премиерата е на 16 октомври на VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не е толкова зле филмчето, нещо м/у Зомбиленд и Еволюция.
    Безмислено, но забавно.