В момента динамичното дуо Гай Ричи и Джейсън Стейтъм привършва работата си по първата си колаборация от „Две димящи дула“, „Гепи“ и „Револвер“ насам – „Wrath of Man” (когато говорихме за филма той все още нямаше официално заглавие, но знаехме, че ще разкаже за агент, пренасящ милиони долари в брой) и по всичко изглежда, че двамата отново са смазали колелата на партньорството си, защото веднага след това ще се захванат с нов общ проект.

Този път става дума за шпионски екшън-трилър, наречен „Five Eyes”, в който Стейтъм ще изиграе Орсън Форчън – агент на MI6, който е нает от международната разузнавателна агенция Five Eyes, за да разследва и спре продажбата на оръжие за масово унищожение. По неволя Форчън е принуден да работи с експертката по високи технологии на ЦРУ Сара Файдъл и заедно се отправят на приключение из целия свят с цел Форчън да се добере до тесния кръг от близки хора на милиардера търговец на оръжия Грег Симъндс.

За другите две главни роли все още няма обявени актьори, така че това със сигурност ще бъде едно от нещата, за които ще следим в следващите месеци. Естествено, нямаме никакви очаквания към актьорската игра на Джейсън Стейтъм – той във всеки филм си е едно и също дърво, но бие хора и кара бързи коли напълно правдоподобно, което всъщност е достатъчно за разтоварващи екшънчета. Когато става дума за интересни, скоростни, спиращи дъха екшъни, които освен това са изпълнени с нестандартни герои, веднага се обръщаме с надежда към Гай Ричи.

Със сигурност „Five Eyes” няма да е филм от някакъв висок калибър, но си представяме, че може да се окаже забавен и вълнуващ. Особено ако в поддържащите роли Ричи наеме сравнително добри актьори, които да вдигнат нивото около Стейтъм и да му оставят място той да си грунти, както той си знае, докато обезврежда оръжия и пребива всеки срещнат.

Сюжетът (като за такъв филм) също е доста стандартен и със сигурност ще видим и в него запазените марки на Гай Ричи. Самият сценарий е написан от Айвън Аткинсън и Марн Дейвис, като Ричи също е допринесъл своите лични поправки. Аткинсън и Дейвис освен това вече са работили с него по сценария на „Джентълмените“, който (при все кусурите му) доста харесахме, така че си представяме, че и тук има вероятност да видим именно типа история, заради която се забавляваме с филмите на Гай Ричи.

Five Eyes” се очаква да влезе в продукция този октомври, така че реалистично може би ще излезе към края на 2021 г. Ще се ослушваме за новини около останалата част от каста и ще споделяме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *