Докато тръпнем в очакване за предстоящия филм на Гай РичиThe Gentlemen”, той решава да обяви още един доста интересен проект, който отново ще бъде по-скоро в традиционния му стил, към който толкова време чакаме да се завърне. Филмът ще бъде нова колаборация с Джейсън Стейтъм, когото не е преувеличено да се каже, че именно Ричи направи звезда, каствайки го в „Две димящи дула” и в „Гепи”.

Новото им начинание засега не е официално озаглавено, но ще бъде донякъде римейк на френския филм „Le Convoyeur” от 2004 г. Филмът разказва за студен и мистериозен герой, единствено познат като Х, който работи в компания за пренасяне на стотици милиони долари в брой из Лос Анджелис. Когато пък проектът първо беше обявен, се говореше за американка, която постъпва в лондонска компания за пренасяне на пари в брой и изведнъж се оказва  по средата на замисъл за обир.

Всъщност истината е, че няма особено значение на този етап какъв е сюжетът. Това, което много ни харесва, е описанието, че филмът ще криволичи между различни гледни точки и хронологични моменти, за да създаде напрегнато и вълнуващо преживяване. Това описание веднага ни показва как се вписва много добре в силните страни и стила на Гай Ричи. Истината е, че предпочитаме той да прави авторските си филми, но ако ще трябва да е римейк, тогава поне е супер, че виждаме защо би му отивало. Щеше да бъде срамота да ни зарадва толкова със завръщането си към криминалните истории с множество герои с „The Gentlemen”, а после веднага пак да тръгне по друг път.

Съвместната работа между Ричи и Джейсън Стейтъм също ни носи добро усещане. Стейтъм, разбира се, е крайно бездарен актьор, но пък чудесна екшън звезда, чиято способност да има една-единствена физиономия и интонация идеално ще се впише в описанието „студен и мистериозен герой”. Двамата освен това очевидно се разбират чудесно, което винаги е добро начало за филм. Ето какво казва Гай Ричи по повод кастинга:

„Нямам търпение да дам живот на тази история и да работя с Джейсън, докато той все още може да си използва коленете.”

Дата за началото на продукцията все още няма, но можем да предположим с доста голяма сигурност, че няма да е преди началото на следващата година, след като „The Gentlemen” тръгне по екраните.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *