Адаптирането на класически филми за малкия екран се превърна в популярна практика през последните години. С навлизането на всички стрийминг платформи и конкуренцията, която се образува между тях, е съвсем логично голяма част от усилията да се насочат именно в тази насока. Разбира се, създаването на оригинално съдържание не е лесна работа затова и много от тези платформи залагат на вече изпитани и реномирани заглавия, които си имат нужната слава и фенове.

Именно поради тази причина поредната такава новина въобще не ни изненадва. Този път става дума за класиката на Дейвид Кроненбърг от 1988 година Dead Ringers. Филмът разказва за идентичните близнаци Мантъл, изиграни перфектно от Джеръми Айрънс. И двамата са гинеколози, които се възползват от факта, че никой не може да ги разпознае и често разменят местата си. Единият от тях обаче е по-срамежлив и несигурен в себе си от другия. Той винаги е получавал остатъците от любовните завоевания на своя брат, едва след като последният се отегчи от своята приятелка. Един ден ролите се разменят и напрежението между двамата бързо започва да се покачва.

Dead Ringers e носител на множество награди и номинации от разнообразни фестивали, а Entertainment Weekly го поставя на двадесето място в класацията си за най-страшните филми на всички времена. За съжаление, феновете няма да получат сериал, който да следва сходна схема. Авторите определят новата версия като „преосмисляне на идеите със смяна на пола на главните герои”.

rachel-weisz-20200820

Рейчъл Вайс е подписала да влезе в ролята на близначките Мантъл, които в ролите на акушер-гинеколози ще се борят да променят начина, по който жените раждат. Сценарият, който е дело на Алис Бирч (Normal People), ще включва наркотици, незаконни изследвания на лекарства, секс и дори любов в сърцето на Манхатън и обещава да отведе зрителите в една мрачна и странна територия, която дори не могат да си представят.

Deadline, които първи съобщиха новината, споделят, че Dead Ringers ще изследва най-различни теми за здравето на жените и проблемите с финансирането му. Разбира се, фокусът ще бъде върху близначките Мантъл, които са брилянтни в работата си, но ще трябва да се справят с проблемите от ежедневието си. Двете споделят абсолютно всичко по между си – от наркотиците и мъжете до безсрамното си желание да постигнат целите си на всяка цена. Те са готови да нарушат дори медицинската етика, за да разрушат закостенелите практики и да обърнат внимание на женското здравеопазване.

Ако ви кажем, че сме особено ентусиазирани, сигурно ще ви излъжем. Новата версия на Dead Ringers звучи повече като медицинска драма с политическо послание и няма много общо с култовия филм на Кроненбърг. Надяваме се да грешим и ще следим развитието с понижен интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *