Отдавна не сме коментирали големи студиа във връзка с новини за подготвяни проекти – напоследък във фокуса на вниманието попадат все стрийминг-корпорации, които държат и създават оригинално съдържание. Ала MGM са още живи! В момента начело на тази титанично-легендарна компания е Майкъл Де Лука, бившият изпълнителен директор на New Line Cinema, който предпочита да се доверява на любими режисьори като Дейвид Финчър и Пол Томас Андерсън например. Най-новата идея, която предстои да бъде реализирана в „Къщата на лъва“, е филмова версия на мюзикъла по прочутата пиеса „Сирано дьо Бержерак“ („Cyrano de Bergerac“) на Едмон Ростан, като начело на проекта се очаква да застане режисьорът на „Най-мрачният часДжо Райт („Пан“, „Гордост и предразсъдъци“, „Anna Karenina“).

Продуценти на „Сирано дьо Бержерак“ са Тим Бийвън и Ерик Фелнър от „Working Title“, дългогодишни творчески партньори на Райт, както и Гай Хийли. За всички, които съжаляват, че не успяха да стигнат до Лондон в късната есен на миналата година поясняваме: не става въпрос за адаптацията на Мартин Кримп, продуцирана от The Jamie Lloyd Company за Playhouse Theatre с Джеймс Макавой в главната роля! В случая иде реч за нова адаптация на мюзикъл от миналата година, написан и режисиран от Ерика Шмид, като в главната роля е любимият на всички Питър Динклидж (съпруг на Шмид), а представленията са се играли в Daryl Roth Theatre, Ню Йорк. Инди-рок бандата „The National“ и по-специално Арън и Брайс Деснър плюс Мат Беринджър и Карин Бесър са отговорни за либретото и музиката.

Освен Динклидж, в роли пред камерата ще се завърнат Хейли Бенет (Роксана), Брайън Тайри Хенри, както и Бен Менделсон. За момента не сме сигурни какво да изпитваме по адрес на този проект – притеснение (защото Райт не ни се струва много „райт“ за реализирането на подобна идея), любопитство (защото думата „мюзикъл“ винаги е предизвикателство за сетивата!) или жив интерес (тъй като много уважаваме и харесваме Динклидж, а това очевидно е най-вече негов проект)… Ще се опитаме да запазим обективност и да проследим ъпдейтите във връзка с реализирането на тази идея.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *