Неспособността изцяло да познаваме някого е благодатна тема. Крие в себе си изобилие от потенциал, който, ако попадне в подходящите ръце, може да доведе до наистина качествени и комплексни истории. Това важи с още по-голяма сила, когато става дума за невъзможността да опознаем напълно близък до нас човек: съпруг, съпруга, най-добър приятел… родител. В „Pieces of Her“, предстоящия сериал на Netflix, жена започва да разкрива тъмното минало на майка си след като брутално нападение изважда наяве мрачни тайни.

Базиран на бестселъра със същото име от Карин Слотър, „Pieces of Her“ ще ни отведе в малък град в щата Джорджия, където Анди Оливър (Бела Хийткоут) попада в масова престрелка, докато празнува рождения си ден в заведение. Освен шока от този хладнокръвен акт на насилие Анди изпитва още един – тя става свидетел как майка ѝ Лора (любимата ни Тони Колет) убива нападателя с изненадваща лекота. Това кара Анди да си зададе много въпроси за миналото на майка си, да се забърка в опасни ситуации и да се срещне с много опасни хора по пътя към откриването на истината.

Книгата на Слотър излезе през 2018 г. и спечели овациите на критиката, а Netflix обяви, че започва работа по адаптацията ѝ още следващата година. С настъпването на 2020 г., по обективни прични, проектът беше забавен, но вече разполагаме с първите кадри, в които са загатнати сложните взаимоотношения майка-дъщеря, както и криминалният контекст. Вижте ги:

pieces-of-her-first-look-1-020220129 pieces-of-her-first-look-2-020220129 pieces-of-her-first-look-3-020220129 pieces-of-her-first-look-4-020220129 pieces-of-her-first-look-5-020220129

Въпреки че все още нямаме трейлър и можем само да гадаем от снимките, историята изглежда обещаваща. Виждаме дълбоко взиране в лица, бягство от движеща се кола посред нощ, загадъчен хартиен плик, гориста местност, потенциално опасна среща в бар… Освен това, каквото и да си говорим, има актьори, които бихме гледали в почти всичко именно защото вярваме, че избират ролите си отлично и Тони Колет е нагледен пример.

Адаптираният сценарий е дело на Шарлот Щаут, а режисьор на осемте епизода е Минки Спиро („The Plot Against America”). В ролите ще видим още Джесика Бардън, Джейкъб Сипио, Джо Демпси, Арон Джефри, Омари Хардуик, Джил Бирмингам и др.

Премиерата на „Pieces of Her” ще бъде на 4 март в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *