Ще станат (почти) две години, откакто последно сме споменавали Гийермо дел Торо и дългоочаквания негов прочит на „Pinocchio“ („Пинокио“) за Netflix. И докато се заглавичкваме с разни комиксови „урагани“ от информация в последните дни, до нас достигнаха и подробности за актьорския състав на дъъълго подготвяната анимация. Ето какво споделя самият режисьор за партньорството си със стрийминг-гиганта:

След дълги години, в които се опитвах да работя по този проект-мечта, аз открих перфектните партньори в Netflix. Отне ни доста време, докато успеем да съберем най-добрия възможен екип – актьори и аниматори, като през цялото време разчитах на твърдата, безрезервна подкрепа на Netflix. Ние всички обичаме анимацията – създаваме я с обич и вяра, че именно тя е идеалното изкуство, чрез което за разкажем тази класическа история по съвсем нов начин.

del-toro-pinoccio-cast-20200826

И така, в разказа за дървената кукла, която мечтае да се превърне в истинско момче, ще участват Юън Макгрегър, който почти е приключил с работата по своите реплики в историята – негова е ролята на Щуреца, Дейвид Брадли – Джепето и Грегъри Ман ще даде гласа си на самия Пинокио. Към тях се присъединяват още колоси като Тилда Суинтън, Кристоф Валц, Кейт Бланшет, Джон Туртуро, Рон Пърлман, Тим Блейк Нелсън, Бърн Горман и Фин Улфхард. Жесток екип, нали?

Марк Густафсон ще помага на любимия ни дел Торо в режисьорските задачи; той е известен с дългогодишния си опит в анимацията и със съдействието си като режисьор във „Фантастичния мистър Фокс“ на Уес Андерсън. Съавтор на сценария, заедно с дел Торо, е Патрик МакХейл, а Александър Деспла ще напише музиката за филма.

Не е сигурно кога ще бъде готов този „Pinocchio“, но е известно, че по филма се работи усилено. Зареждаме се с търпение и сме сигурни, че можем да чакаме още доста години (както досега…).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *