интервю с вампир
Том Круз и Брад Пит в „Интервю с вампир” (1994)

Вампирски хроники” на Ан Райс са известни в цял свят – и независимо от това дали сте луд почитател на жанра или смятате авторите му за деца на Сатаната, все някога сте се срещали поне с един от героите на американската писателка. След като миналата година излезе най-новата част от поредицата – „Prince Lestat and the Realms of Atlantis”, и по този начин беше ознаменувано четвърто десетилетие, в което нейните хроники развинтват въображението на младите фенове на готик-жанровете, вече е крайно време да се случи някакво развижване по идеята да се екранизират всичките 12 книги. От времето на класиката „Интервю с вампир” и недоразумението „Кралицата на прокълнатите” изтече доста вода и ето, че наскоро Paramount TV обединиха усилията си с Anonymous Content, за да реализират дълго чаканата идея.

Президентът на Paramount TV, Ейми Пауъл коментира:

Не може да се отрече, че Ан Райс създава съвършеният образец, според който се сравняват качествата на всички останали вампирски истории. Богатият и широк свят, създаден от нея във „Вампирски хроники” няма равен на себе си и притежава толкова много готически елементи, че би бил прекрасен „магнит” за публиката. Поредиците са пълни с интересни персонажи, със сложни характери и необичайна съдба.

Освен оригиналните 12 романа, има още значителен брой митературни „spin-off” сюжети, които черпят вдъхновение и развиват допълнителни сюжетни нишки. Междувременно Lionsgate и Imagine Entertainment се опитаха да работят по нов филм, но изтече възможността да ползват правата върху една от книгите на Ан Райс – и те се върнаха обратно при авторката. Ето какво пояснява тя:

Искам да разработя план за поредицата въз основата на „Хрониките” – не искам да се получи свободна адаптация или сгъстяване на сюжета, което е задължително при филмите. Един отворен телевизионен финал винаги е добре дошъл, след който да вземете книгата „Вампирът Лестат” – и да посветите още два сезона от телевизионната поредица само на този роман… В този уникална златна ера на телевизията, аз не бих могла да си мечтая за по-талантлив и страстно отдаден екип, който отново да вдъхне живот на любимия ми герой – вампира Лестат, в поредица от най-високо качество. Това е сбъдната мечта – за мен, за сина ми Кристофър (който е сценарист и изпълнителен продуцент) и, разбира се – за всички почитатели, които от години искат да видят екранизация на „Хрониките”.

Сред изпълнителните продуценти на проекта са още самата авторка, която през 2017 навършва 76 години, Дейвид Кантър и Стив Голин (от Anonymous Content). И макар всички да са наясно, че няма да се избегнат сравненията с уникалния филм на Нийл Джордан от 1994, екипът е готов за подвизи. Да видим какъв ще е резултатът?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *