Независимо от това колко назад във времето се простират, традициите на „лошите“ в американското общество очевидно се спазват със завидна упоритост. Има цели семейства, за които да поддържат „лошото“ си име е въпрос на чест, а писателят Лари Уотсън е разказал една от тези мрачни, травмиращи, силни истории от Северна Дакота в романа си „Let Him Go“.

Едноименната филмова адаптация е дело на режисьора Томас Безуха, а в нея участва наистина завиден актьорски екип – споменаваме само Кевин Костнър, Даян Лейн, Лесли Манвил и спираме дотук, защото дори само тези три имена са супер силно доказателство за интригуващия материал – след като те са приели роли, значи историята си струва да се види.

Очевидно е, че семейството на властната героиня на Лесли Манвил Уибой е сбирщина от аутсайдери, които са израснали с насилие и го прилагат като норма в живота си. Действието на тази история се развива през 50-те години, а в основата на завръзката е несигурността на една млада вдовица, която след смъртта на съпруга ѝ попада в „сферата на влияние“ на един младеж от фамилията Уибой. А те не изпускат „плячката“ си! Нужно е да се намесят един пенсиониран шериф (Костнър) и неговата съпруга (Лейн), които са баба и дядо на малкия син на вдовицата – и няма да го дадат за отглеждане в леговището на бандитите…

В актьорския екип участват още Джефри Донован, Кайли Картър, Бубу Стюарт, Уил Бритън и др. Любопитно е, че режисьорът Безуха не е работил по нов филм от 2011 година, когато излиза неговия „Monte Carlo“, а предишни негови филми са „The Family Stone“ и „Big Eden“.

Премиерата на „Let Him Go“ се очаква на кино, на 6 ноември 2020.

let_him_go_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *