В очертаващата се дупка в предлагането на високопрофилни шпионски екшъни, която очаквано ще се получи между предстоящия „Смъртта може да почака“ (с който Даниел Крейг официално обяви, че ще приключи кариерата си като Джеймс Бонд) и неизбежното обявяване на следващия актьор за ролята на 007, ще се намеси най-касовото режисьорско дуо в наши дни – Джо и Антъни Русо. Двамата братя подготвят нова оригинална шпионска поредица, базирана на бестселърите на Марк Грийни, озаглавена „The Gray Man“.

Причините да смятаме това за добра идея всъщност са много, но първата от тях е, че за този проект братята Русо ще си партнират с Netflix, а стрийминг платформата е одобрила бюджет от рекордните 200 млн. долара, което ще направи филма най-скъпия в историята на платформата досега. Харчът, разбира се, е напълно разбираем, имайки предвид, че Джо и Антъни Русо направиха (без преувеличение) всичките пари на света с последните два филма за „Отмъстителите“, а те самите сравняват „The Gray Man“ с най-обичания от публиката и критиката „Завръщането на първия отмъстител“.

Да речем обаче, че проект за високобюджетен шпионски екшън с амбиции да се превърне в цяла поредица все още не грабва интереса. А какво става, когато добавим актьорския екип. В главната роля на бившия ЦРУ агент Корт Джентри, познат още като Сивия човек, който е прекратил кариерата си в разузнаването преждевременно, ще влезе Райън Гослинг. По петите му пък се спуска Лойд Хенсън, друг елитен ЦРУ агент, в чиято роля ще влезе старият колаборатор на Русо – Крис Еванс. Двама от най-атрактивните и успешни холивудски leading men в тези роли ни звучи като готова рецепта за успех и със сигурност ще искаме да станем свидетели на крайния резултат.

Ето какво казва Антъни Русо:

Филмът е един истински сблъсък между тези двама чудесни актьори, които представят две различни лица на ЦРУ, какво то може да прави и какво може да бъде. Ще се хареса на феновете на „Завръщането на първия отмъстител“, защото за нас това е филм в същата насока, но поставен в по-реалистична обстановка.

Джо Русо добавя:

Идеята е филмът да бъде на нивото на всеки друг филм, който излиза по кината, да се изгради цяла вселена с Райън в средата. Всички сме се договорили за първия филм, а вече се надяваме да направим и втори. Героят на Гослинг е предаден от ЦРУ, а героят на Еванс трябва да го залови. Имаме страхотни взаимоотношения с Netflix и вярваме, че те са идеалното място за този филм.

Явно адаптацията на романите на Марк Грийни отдавна къкри в кухнята на Холивуд, защото преди време от проекта се е интересувал Джеймс Грей с идеята главната роля да се поеме от Брад Пит (вместо това двамата ни поднесоха чудесния „Към звездите“), а по-късно и любимката ни Чарлийз Терън също проявявала интерес от някаква версия на главната роля. Смятаме обаче, че ако ще се получава цяла поредица, от трите варианта наистина Райън Гослинг е най-добрият избор. Имаме истинско желание да го видим в такъв тип по-стандартна главна роля на екшън герой, най-малкото защото сме сигурни, че той ще успее да създаде повече дълбочина на героя, отколкото обикновено сме свикнали да виждаме в такива филми.

The Gray Man“ е написан от братята Русо съвместно с техните редовни колаборатори Кристофър Маркъс и Стивън Макфийли. Надеждите са продукцията да стартира идния януари в Лос Анджелис, но и с много последващи дестинации по света.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments