Джош Малерман, Сандра Бълок, Сузане Биер и Треванте Роудс на премиерата на филма „Кутия за птици“
Джош Малерман, Сандра Бълок, Сузане Биер и Треванте Роудс на премиерата на филма „Кутия за птици“

Джош Малерман определено е име, което българските читатели познават много добре – благодарение на издателствата Deja Book и Ciela. Той си спечели фенове по цял свят още с дебюта си „Кутия за птици“ и затвърди успеха с последвали заглавия като „Ковчегът на Керъл“, „Червеното пиано“ и „Инспекцията“.

През 2018 г. Netflix се заеха да продуцират филм по дебюта на Малерман, в който главната роля се изпълняваше от Сандра Бълок. Припомняме ви, че „Кутия за птици“ пренася читателя в един пост-апокалиптичен свят, в който зрението е буквално забранено. Нещо зло витае навън и дори най-беглият поглед може да докара до полуда съзнанието, а тялото се превръща в безмилостна машина за убиване, която пренебрегва дори собствената си безопасност. Екранизацията постигна грандиозен успех за стрийминг гиганта. Сигурни сме, че щом авторът е обявил, че подготвя продължение на книгата, те много бързо са се постарали да си подсигурят правата.

Корицата на американското издание на романа „Малори“
Корицата на американското издание на романа „Малори“

Втората част носи простичкото заглавие „Malorie“ – името на главната героиня. Действието се развива дванадесет години след края на „Кутия за птици“ и  светът все така е потънал в мрак за своите обитатели. Никой не знае какво се случва и защо ги е сполетяла подобна съдба. Един ден обаче Малори получава късче надежда – неин близък познат може би е жив. След като е загубила всичко, сега тя ще трябва отново да се върне сред слепия ужас на външния свят. Свят, в който много неща са се променили. Носят се слухове, че хора експериментират със създанията, а самите чудовища са се превърнали в нещо различно и още по-ужасяващо. Време е Малори да направи своя избор…

Книгата много скоро – на 21 юли – ще се появи на американския пазар, а тези дни самият Малерман подхвърли, че екранизацията е вече в активна разработка:

Не мога да ви кажа много, но поне мога да ви споделя, че филмът е в разработка. Понякога всичката тази потайност е странна, но няма как.

От самите Netflix на този етап няма информация. Също така не се знае дали и Бълок ще се завърне в ролята на Малори. Добрата новина за българските читатели е, че според информацията, която имаме от издателство Ciela, „Малори“ ще се появи на българския пазар през септември тази година. По този начин ще можем да се запознаем с текста преди да видим и самия филм. Поради липсата на официално за момента потвърждение от страна на Netflix няма и кой знае каква друга информация. Ние обаче ще следим развитието на проекта и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *