Докато компаниите се опитват да се осъзнаят какви точно стъпки ще е нужно да предприемат, за да направляват посоките на зрителския интерес в близкото бъдеще, авторите не спят – заредени с допълнителна енергия от принудителните епидемиологични „спирачки“, в момента много сценаристи и продуценти работят по бъдещи проекти. Сред тях е Дик Уолф, в чиято филмография фигурират „Law & Order“ и „Chicago“ – следващата му идея е да реализира (но не за NBC) телевизионна поредица, посветена на кървавия генезис на Лас Вегас. В екипа, който работи по „American Babylon“, са дългогодишният сътрудник на Уолф – Том Тайър, създателят на „The PacificБрус МакКена, както и носителят на награда „Пулицър“ Робърт Шенкан.

American Babylon“ ще разкаже историята на изграждането на един от най-прочутите градове в Щатите и света. Автор на сюжета е Шенкан, като работата по сценария си я делят заедно с МакКена, който е и шоурънър на сериала. Идеята е да се предложи разказ за миналото и неговите особености от различни гледни точки – на набиращия авторитет мафиот Сами Уайс и съпругата му Естер, която притежава несломима воля и му помага да застане начело на Sin City; на амбициозния чернокож бизнесмен Джеферсън Деландро, изобретателната му съпруга Еда Мей и дъщерята-бунтарка Бела, които се борят срещу расизма, превърнал Вегас в „Мисисипи на Запада“; а също и на репортера Майкъл Аркона, решен да отразява истината, каквото и да му струва това…

Всички тези сътворени от авторите герои ще се срещат с реални исторически фигури като президента Кенеди, Хауърд Хюз, Лена Хорн и прочутата (неформална) група от майстори на забавлението и представленията „The Rat Pack“, в която влизат емблематични личности като Франк Синатра, Сами Дейвис Джуниър, Дийн Мартин и др. Вече сме готови да се пренесем в миналото, към началото на историята на емблематичното „Чудо на пустинята“ – Лас Вегас.

Изпълнителни продуценти на „American Babylon“ са Уолф, Тайър и Шенкан, а вдъхновение за историята идва от книгата на Сали Дентън и Роджър Морис „The Money and the Power: The Making of Las Vegas and Its Hold on America“. За реализацията са отговорни Wolf Entertainment и Universal Television, а Шенкан споделя пред Deadline:

Търсенето на щастието винаги е било една от основните движещи сили на прословутата „Американска мечта“. Много отдавна искам да изследвам факта как именно този импулс е послужил за конструиране на епичната история за възхода на Лас Вегас.

Самият Дик Уолф е сключил доста изгодна сделка за бъдещето на компанията си в партньорство с Universal TV – за предстоящите пет години. „American Babylon“ ще бъде предложен за продажба за разпространение от (евентуално) НВО. Ще следим с интерес новини във връзка с поредицата и разбира се – ще очакваме кастинг-новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *